felvonulás

2021.09.12. 07:15

Itt az útvonal, merre dübörögnek az angyali motorosok Esztergomnál

A Motorosok is Lehetnek Angyalok jótékonyság motorosfelvonulás idén is több település érintésével a Kis-Duna sétánynál ér véget.

Kemma.hu

Lehotay Katalin, az esemény szervezője.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

Ahogy arról beszámoltunk, idén is megrendezi az esztergomi kórház javára a Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági felvonulást szeptember 18-án. A szervezők Facebook-oldalukon tették közzé a részletes útvonalat. A rendezvény végén véradással és ebéddel várják a résztvevőket, akik támogatói jegyek vásárlásával vehetnek részt a felvonuláson. A befolyó összeg a Vaszary Kolos Kórháznak adják.

A felvonulás idén is Dorogról, az Otthon térről, a Művelődési háztól indul. A motorosok ezután a Köztársaság út, Gorkij út érintésével kimennek a 10-es útra a körforgalomig. Ott Tokodaltáró felé mennek tovább a 10-esen, be Tokodaltáróra, majd lekanyarodnak Tokod felé. A településen a Kossuth Lajos úton majd a Széchenyi István úton dübörögnek végig. A faluból kiérve visszakanyarodnak a Bajnai úton Malom dűlőn át Tát – Fő út irányába. A Fő úton végigmennek Halász csárdáig, onnan rákanyarodnak a 117-es útra és ezen haladva a 11-es út kereszteződéséig.

11-es úton megy vissza a menet Esztergomba. Ott a Hősök terénél levő körforgalomban a Kossuth Lajos útra hajtanak, és végigmennek a városon, egészen fel a Vaskapui útig, ahol visszafordul a menet, majd a belvároson keresztül elérik az esztergomi kórházat. A hagyományokhoz híven tesznek egy kört a kórház udvarán, majd a Petőfi Sándor utcán folytatják útjukat, a Terézia utca kereszteződéséig, ahol a Terézia utcán legurulnak a Kossuth Lajos útra, ahol egészen a végállomásig, a Mindszenty térig illetve a Kis-Duna sétányhoz visz az útjuk.

A motorosok kora délután érkeznek a térre, az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, Óvoda és Általános Iskola ad otthont a Motoros Véradásnak. A véradásra a motorosoknak 13:30-tól 16:30-ig lesz lehetőségünk, ám aki szeretne már előtte,11:30-tól tud vért adni. A motoros véradóknak pedig meglepetéssel készülnek.

A legutóbbi eseményen egyébként 700 motoros köszönte meg az esztergomi egészségügyi dolgozók munkáját a gesztussal, a felvonulásból 2,5 millió forint gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában