átadó

2021.09.04. 19:50

Az ifjúságnak is vonzó közösségi tér lehet az új dorogi tekepálya

Szeptember 4-én, szombaton a város 71. Bányásznapján új közösségi teret, egy tekepályát adtak át Dorogon.

Kemma.hu

A tekepályát szombaton, a bányásznap keretében avatták fel

Forrás: Dorog Város Önkormányzata/Facebook

Uniós pályázati és önkormányzati támogatásnak köszönhetően négysávos tekepályát avattak a dorogi művelődési ház alagsorában, a régi mozi területén – adják hírül a város oldalán. Az új közösségi teret a bányásznap keretében avatták fel szombaton.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte az új közösségi tér a város és a térség lakóinak kohézióját erősíti, bízva abban, hogy egyre több fiatal is bekapcsolódik a tekesport izgalmas világába.

– Megtisztelő feladat a bányászok által ránk hagyott hatalmas örökséget újra életre kelteni – mondta az átadó ünnepségen dr. Tittmann János polgármester. – Büszke vagyok arra, hogy mi, mai dorogiak is képességeinknek, adottságainknak megfelelően tudunk létesítményeket felújítani, új életet teremteni régen elhagyott, leromlott épületekben, épületrészekben. A városépítésnek a materiális anyagi értékein túlmenően a szellemi, a művészeti örökség megújítása is feladatunk.

Az ünnepség keretében a városvezetés megköszönte Petheő Tímea belsőépítész, a tekepálya arculattervezőjének munkáját, valamint a tekepálya megvalósításáért végzett munkáért emléklapot vehetett át a V. V. Gép Kft. ügyvezetője, Vizner Zoltán ügyvezető és a Varga Fuvarozási és Építőipari Kft. ügyvezetője, Varga András is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában