beruházás

2021.08.06. 14:33

Elkezdődik az új kisbéri tanuszoda építése: letették az alapkövet

A beruházás a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében valósul meg 1,4 milliárd forintos állami támogatásból.

Kemma.hu

Sárfalvi Péter, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Sinkovicz zoltán

Forrás: Facebook/Czunyiné dr. Bertalan Judit

Augusztus 6-án pénteken Kisbéren letették a 25 méteres tanuszoda alapkövét. Sárfalvi Péter a sportlétesítményekért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az alapkő letétele előtt kiemelte, a 2014-ben indult program során kétszáznál több sportos beruházás valósul meg. Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő elmondta, a fejlesztés során példaértékű volt valamennyi érintett együttműködése. A beruházó figyelembe vette a kisbériek javaslatát, így a típustervektől eltérően az épület felidézi a lovarda és a Batthyány műemlék együttes külső megjelenését.

Sárfalvi Péter, Czunyiné dr. Bertalan Judit és Sinkovicz zoltán
Fotó: Facebook/Czunyiné dr. Bertalan Judit

Sinkovicz Zoltán polgármester tájékoztatása szerint, az általános iskola udvarán épülő uszoda megoldja a Kisbéren tanuló 400 gyermek úszásoktatását, valamint kiszolgálja a járáshoz tartozó 17 település 20 ezer lakóját. Az önkormányzat saját költségvetéséből az uszoda előtt 80 férőhelyes parkolót alakít ki és új helyen építi fel a tanuszoda helyén lévő korábbi kézilabdapályát.

Az új tanuszoda terve
Fotó: Facebook/Czunyiné dr. Bertalan Judit

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában