magyar falu program

2021.08.17. 15:00

Az új könyvtárral valóra vált a csatkaiak álma

A mesebeli község lakóinak valóra válhatott egy régi álma. A minap adták át a Magyar Falu Program keretein belül felújított Művelődési Házat és Könyvtárat.

Sz. D. K.

Az eseményen Bognár Tímea polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Ezt követően Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő mondta el gondolatait, valamint Mikolasek Zsófia, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

Bognár Tímea elmondta, hogy Csatka apró lépésekkel ugyan, de folyamatosan fejlődő település.

– Időről időre sikerül felújítani egy-egy intézményünket. Forintban kifejezve a szerényebb beruházások közé tartozik a művelődési ház megújulása is. Ha egy település fontosnak tartja, hogy épületei megszépüljenek, megújuljanak, az mindig példa értékű. A település közösségi tere, a Művelődési Ház és Könyvtár méltó példa erre. Igazán büszkén tekinthetünk e megújult épületre, mely méltó módon tudatja az itt lakókkal, az átutazókkal, az idegenekkel, hogy ismét egy cél megvalósult, melyekért oly sokan és sokat küzdöttünk – részletezte a településvezető.

A polgármester többek között azt is kiemelte, hogy ezek a pillanatok azért is számítanak a falu lakóinak ünnepnek, mert megerősítik őket abban, hogy egy összetartó közösség, amely az elvégzett munkában is meghozza az eredményét. Kiemelte, mennyire hálás azért, hogy a József Attila Megyei és Városi Könyvtár támogatásával a bibliotékájuk modernebbé vált.

Az ünnepségen a Langallik táncegyüttes műsorát láthatták a résztvevők, a zenéről pedig az Apnoé zenekar élőzenei Csillagspájz akusztik gondoskodott.

Gyereksarok

Bognár Tímea elmondta, az intézményben minden korosztály megtalálhatja azt, amire a szellemnek és a léleknek szüksége van. Az új polcokra elektronikusan feldolgozott, átválogatott könyvállomány került vissza, és minden készen áll arra, hogy hamarosan a 223 lélekszámú településen is megkezdődjön a számítógépes kölcsönzés. Jut külön hely a kézműves foglalkozásoknak, a gyereksarokban pedig az olvasmányok mellett társasjátékok is várják a fiatalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában