szelektív hulladék

2021.07.23. 07:00

Ingyenes kukát kap minden ház Esztergomban

Változik a szelektív hulladékgyűjtés Esztergomban. A tulajdonosok augusztus 7-ig vehetik át a gyűjtőedényt több helyszínen is.

Pöltl Zoltán

Szelektív hulladékgyűjtő

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

A kertes-, családi házas ingatlantulajdonosoknak, akik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés rendszer keretében ingyen kapnak 120 literes gyűjtőedényeket. A fejleményről a városi honlap tájékoztatja a közönséget, melyben többek között az is olvasható, hogy a kukákat személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával augusztus 7-éig vehetik át az ingatlantulajdonosok több megadott helyszínen is.

A szelektív hulladék gyűjtésére átvett kukákba a tiszta, kimosott csomagolási hulladékok kerülhetnek: PET-palack, öblített tejfölös, joghurtos doboz, műanyag zacskó, fólia, raschel zsák, reklámtáska, PP, HDPE jelzésű flakonok, egyéb kemény műanyagok tömörítve vagy laposra taposva), újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír, Tetra-Pak italoskarton-dobozok laposra taposva és alumíniumos italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz. Az új szelektív hulladékgyűjtési rendszerrel kapcsolatos részletek az esztergom.hu oldalon találhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában