programok

2021.06.11. 07:00

Újra felpezsdül az élet Tatán: minden nyári nagyrendezvényét megtartja a város

A hét elején tartott sajtótájékoztatón jelentették be az idei esztendő tatai programjait. Kiderült, hogy idén nyáron minden nagyrendezvényét megtartja Tata.

Petrik J.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Az Öreg-tó városának kulturális programjairól és turisztikai rendezvényeiről, attrakcióiról a hét elején a vár kávézójának teraszán tartott sajtótájékoztatót Michl József polgármester, Berczelly Attila, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezérigazgatója, Magyarics Gábor, a Tata és Környéke Turisztika Egyesület menedzsere, Pálházy Nándor, az Esterházy-kastély vezetője, és mintegy házigazdaként, dr. Schmidtmayer Richárd, a Kuny Domokos Múzeum igazgatója.

Michl József azt emelte ki, hogy idén nyáron minden „nagyrendezvényét” megtartja a város. A helyszínek és az időpontok ugyan kissé módosulhatnak, de az események végre nem maradnak el. Azaz a Patarától, a Víz, Zene, Virág Fesztiválon át a Tatai Vadlúd Sokadalomig minden látogatható lesz. Sőt, tervbe vették, hogy egy állandó kiállítást nyitnak a közelmúltban elhunyt Nagy János szobrászművész városra hagyományozott alkotásaiból. A Klassz a parton elnevezésű program szabadtéri koncerteket takar, miközben a hűvösebb nyári estéken a Piarista Rendház ad helyet a muzsikának.

Berczelly Attila egyebek mellett arról szólt, hogy a turisztikában érintett szakemberek nem titkolt terve, hogy Tata ne „csak” kirándulóváros legyen, hanem olyan célpont, ahová a családok is szívesen ellátogatnak több napra. Ennek érdekében léptek előre a szolgáltatások terén is.

Magyarics Gábor elmondta, hogy a turizmusra és a vendégfogadásra nézve nehéz időszakon vannak túl, de a pandémia ideje alatt is sokat dolgoztak a szakemberek, hogy ha javul a helyzet, ne a nulláról induljon a „vendégvárás”. Pálházy Nándor azt hangsúlyozta, hogy a város történelmi centruma, Tata szíve a felújított kastéllyal új „billentyűt” kapott. Működését be kell illeszteni a turisztikai kínálatba. Dr. Schmidtmayer Richárd megjegyezte, hogy a múzeumi látogatás szabályai szigorúbbak, de a programokat egymásra figyelve alakították ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában