búcsú

2021.06.05. 15:30

Szívmelengető fotók: méltó ballagással zárták keris éveiket a végzős diákok

Elmaradni látszott, idén azonban mégis lehetséges: a nehéz tanévet záró ballagó diákokat ünnepelhették a Keriben. A búcsúzók nevében szólók kiemelték: tanulságos időszakot hagyhatnak maguk mögött.

Raffael Veronika

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Mérföldkőhöz érkeztek a végzős diákok: ballagóként búcsúznak tanáraiktól és diáktársaiktól. Az idei év rendhagyó volt a végzősök számára, a szalagavatókat online környezetben tartották meg, az érettségi vizsgák és a szakvizsgák pedig a tavalyi évhez hasonlóan különleges körülmények között zajlottak. A pandémia idején a tanulmányokat záró ballagásra ebben az évben is hasonló sorsot jósoltak, hiszen tavaly ezeket az ünnepélyeket szintén az interneten keresztül tartották. Most a koronavírus szabályainak enyhítése révén egyes intézményekben mégis megtarthatják az ünnepséget, mellyel a családok, diákok életének egy újabb színtere térhetett vissza a rendes kerékvágásba.

A TSZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában a maszkot viselő sorfal mögül, nyakukat nyújtogató, virágcsokrot szorongató rokon-, ismerős-, és barátsereg várta az öt végzős osztály vonulását. Felcsendült a „Régi mesékre emlékszel-e még” dallama, melyre az egymás vállát fogó ballagók körbejárták a napsütéses iskolaudvart, hogy elfoglalják helyüket a végzősök sorai között. Az ünnepségen a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja, Schmidt Csaba, Újváros körzeti képviselője, Bereznai Csaba is rész vett.

Osvát Erzsébet Igazi ünnep ez a nap verse után az ünnepi köszöntőbeszédek következtek. A kancellár a rendkívüli tanév kihívásairól elmondta, a nagybetűs életbe lépő ballagók idén egy kis ízelítőt kaphattak a felnőtt létből, hiszen a hátrahagyott időszak bizonyította: bármikor jöhetnek nehézségek. Kitért a Szakképzés 4.0 stratégiájára is, mely a vártnál hamarabb köszöntött be, ezzel a digitalizációt szerves részévé alakítva a hagyományos oktatásnak.

Patakiné Slezák Ágnes, intézményvezető beszédében megköszönte a diákok kitartását, melyet a rendhagyó oktatás idején tanúsítottak. Ezt követően a diáktársaiktól, iskolájuktól elköszönő végzősök szavait tolmácsoló diákok hálájukat fejezték ki tanáraiknak az áldozatos munkájukért, mellyel a tanulmányokat záró vizsgákra készítették fel őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában