készültség

2021.06.29. 16:30

Súlyos szennyezés Ácsnál: bűzös, fekete szennyvíziszap került a Concó-patakba (Fotók)

Nagy mennyiségű bűzös, fekete színű szennyvíz-szennyvíziszap került a Concó-patakba Ácsnál.  II. fokú vízminőség-védelmi készültséget rendelt el.

Kemma.hu

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közösségi oldalán számolt be arról, hogy vízminőség-védelmi készültség a Concó-patak ácsi szennyvíztisztító telep alatti szakaszán.

Mint posztjukban írják, június 28-án bejelentés érkezett, miszerint az ácsi szennyvíztisztító telepen havária helyzet alakult ki. Az üzemeltető ÉDV Zrt-től kapott információk alapján a telepet a csatornahálózat irányából olyan rendkívüli szennyezés érte, amely következtében a telep biológiai műtárgya nem képes az érkező szennyvíz tisztítását a megfelelő hatásfokon ellátni. Ennek hatására nagy mennyiségű bűzös, fekete színű szennyvíz-szennyvíziszap került a Concó-patakba.

Kiemelték, hogy az üzemeltető a telepen a hibaelhárítást megkezdte. A csatornahálózatról a telepre jelenleg is hullámszerűen újabb fekete színű szennyvíz érkezése látható, amit az üzemeltető igyekszik visszatartani, illetve szippantó autókkal elszállítani, de sajnos még az előző szennyezés feldolgozása sem sikerült teljesen.

Ahogy fogalmaznak, a vízfolyáson kialakult kedvezőtlen vízminőségi állapot következtében a Területi Vízügyi Hatóság javaslatának megfelelően az igazgatóság június 29-én II. fokú vízminőség-védelmi készültséget rendelt el a Concó-patak ácsi szennyvíztisztító telep alatti szakaszára.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4461133370588143&id=1193824553985724&__cft__[0]=AZV94RUmzNMG_sg_SKjGOuWPDjhgu_dcoBg4qtCzNy35PpijTyKM6LLzGq3iIMRFvtMEHFmTR9Fxy1DRLlvdHT9Jbr7adUdTrHm0idtYfnJ-IJ6oQh8dKbs81-9G84TTBOOWGhCcBAeqMCTJiym3Pq4w&__tn__=%2CO%2CP-R

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában