kutyakiállítás

2021.06.05. 08:04

Rangos címekért versenyeznek a legszebb kutyák a hétvégén Komáromban

Izgatott ugatástól hangos a Monostori erőd, amely ismét otthont ad a már hagyományossá vált kutyakiállításnak.

K. D.

A pénteki megnyitón Korózs András, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetségének (MEOESZ) elnöke elmondta, mintegy 4400 nevezés érkezett a versenyre, a sok bizonytalanság ellenére is a nevezők több mint 25 százaléka külföldi. A bírálatokra leginkább hazai bírák érkeztek, de volt két szerb és egy lengyel vendégbíró is.

A nemzetközi kutyakiállítás minden évben az egyik legnagyobb kutyás rendezvény. Az eseményt a MEOESZ immáron 16. alkalommal rendezi meg. A kiállításon megszerzett három győztes cím alapján a Hungária Junior Champion és Hungária Champion és Hungária Veterán Champion címet szerezhetnek a legsikeresebb versenyzők.

Szombaton tartják a fiatal felvezetők junior handler kvalifikációs verseny gáláját. Vasárnap lesz a Magyar Vizslák Világszövetsége Nemzeti CAC Speciál kiállítása. A tavaly alakult szervezetnek ez lesz az első rendezvénye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában