Ügyészség Napja

2021.06.12. 20:54

Négy ügyészségi dolgozó kiemelkedő munkáját ismerték el

Az Ügyészség Napja alkalmából magas rangú elismeréseket osztottak ki a Komárom-Esztergom megyei ügyészségen dolgozók között.

Kemma.hu

Elismeréseket osztottak az Ügyészség napja alkalmából Komárom-Esztergom megyében is.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

A megye ügyészi szervezetének alkalmazottai közül a legfőbb ügyész kiemelkedő színvonalon végzett eredményes szakmai munkájáért Magyar István-díjban részesítette dr. Kossuth Márta főügyészségi ügyészt. Magyar István-díj annak az ügyészségi alkalmazottnak adományozható, aki munkáját hivatástudattal és tartósan magas szakmai színvonalon végzi, vagy az ügyészség eredményes működését jelentős szakmai feladat végrehajtásával előmozdította – tudtuk meg dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől.

Ezen túl dr. Reszl Ildikó főügyész szintén tartósan magas szakmai színvonalú feladatvégzésükért Eredményes Munkáért Oklevélben részesítette dr. Stoller Katalint, a megyei főügyészségen kirendeléssel szolgálatot teljesítő tatabányai járási ügyészségi ügyészt, dr. Kecskés Klaudia esztergomi járási ügyészségi ügyészt, valamint a tatabányai járási ügyészségi írnokát, Jaczkóné Kuti Andreát.

Ügyészség Napja

Az első magyar királyi ügyészségi törvényt 1871. június 10-én hirdették ki, ennek emlékére 1991 óta minden év június 10-én ünnepeli az ügyészi szervezet a Magyar Ügyészség Napját, ez egyben az ügyészség dolgozói számára munkaszüneti nap, valamint alkalmat ad az ügyészség feladataival összefüggő, kiemelkedő teljesítményért járó elismerések átadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában