újrahasznosítás

2021.06.25. 20:06

Kupakgyűjtő szívet tettek a Szent Borbála Kórház elé

Kupakgyűjtő szív átadására és kerekasztal-beszélgetésre invitálta a Tatabányai Városi Diákönkormányzat a szaktárcán belül működő fiatalokért felelős főosztály képviselőjét, valamint az országgyűlési képviselőt és a megyeközpont vezetőjét.

Sugár Gabi

Kerekes Máté, Bencsik János, dr. Dombi J. Péter és Schmidt Csaba

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Az idén újjáalakult városi diákönkormányzat hatalmas vehemenciával dolgozik. Programokat szerveznek, s közben figyelemfelkeltő akciókat hirdetnek a lelkes fiatalok. Ilyen volt legutóbb a Szent Borbála Kórház főbejáratánál elhelyezett kupakgyűjtő szív ötlete. Az átadásra pénteken délután került sor a Szent Borbála Kórház főbejárata előtt. A hatalmas piros rekeszbe már ekkor több száz színes műanyag kupak került.

Kerekes Máté, Bencsik János, dr. Dombi J. Péter és Schmidt Csaba (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

Kerekes Máté István diákpolgármester üdvözölte az ünnepségre érkezőket. Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkárt Mohay Gergely főosztályvezető képviselte, aki kiemelte: a kupakgyűjtő szív a fenntarthatóbb életet szimbolizálja, a harmóniára való törekvést a természettel. A modern társadalom fogyasztásorientált gazdaságában rendkívül hangsúlyos az önmérséklet, hogy felesleget, hulladékot ne termeljünk. Éppen ezért kiemelten fontos a fiatalok téma iránti érzékenysége, s hogy ez a kupakgyűjtő szív éppen egy diákönkormányzat kezdeményezésére jött létre.

– Kreativitás, tettrekészség, társadalmi felelősségvállalás érzékelhető a fiatalok részéről, s ez kiváló – kezdte köszöntőjét Bencsik János miniszteri biztos, országgyűlési képviselő. – Remek dolog, hogy ez a nemzedék már ilyen érzékenyen reagál a fenntarthatóság témakörére is.

A szívet a Tatabányai Diákönkormányzat kezdeményezésére tették ki (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

Schmidt Csaba, a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja is örömét fejezte ki, hogy olyan fiatalok élnek a városban, tanulnak a szakképzési centrumban, akikben van tenni akarás a jövőjüket illetően is. Kiemelte: a szakképzési centrum a diákönkormányzat mellé állt, s a szív megalkotását, az ehhez szükséges anyagi hátteret is felvállalták annak érdekben, hogy a gyűjtési akció elindulhasson.

Az átadás Janovszki Csengének, a komáromi Jókai gimnázium diákjának énekével zárult, majd a megjelent politikusok és diákok több száz kupakot dobtak be a gyűjtőbe, amivel jelképesen elindították az akciót. Kerekes Máté István elmondta: az összegyűjtött műanyagokból befolyt összeggel a kórház csecsemő- és gyermekosztályát támogatják majd.

Kérdések kerekasztal mellett

A kupakgyűjtő szív elhelyezése után a polgármesteri hivatalban megtartott kerekasztal-beszélgetés Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár videóüzenetével indult, majd Kerekes Máté István diákpolgármester vetett fel több témát, amelyek kapcsán elmondták véleményüket a megjelent képviselők: Mohay Gergely mellett Bencsik János és Szücsné Posztovics Ilona polgármester is megosztotta gondolatait a fiatalokkal. Szóba került az érdekképviselet fontossága, s a drogprevenció is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában