beruházás

2021.06.09. 19:58

Szabadstrandot alakítanak ki az Öreg-tónál – itt vannak a részletek

Ingyenes szabadstrandot alakít ki az önkormányzat az Öreg-tó partján. A munkálatok várhatóan június 30-ig fognak tartani.

Kemma.hu

Voltak olyan merészek, akik az első nyárias hétvégén fürdőruhára vetköztek az Öreg-tónál, sőt meg is mártóztak benne!

Forrás: beküldött

Tata közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">számolt be arról, hogy ingyenes szabadstrandot létesít az önkormányzat az Öreg-tó partján. Mint írják, a sétány Építők parkja utáni szakaszán, oly módon alakítják ki a strandot, hogy az érintett terület a strandszolgáltatást igénybe nem vevők számára is szabadon átjárható marad.

Hangsúlyozzák, hogy a szabadstrand kialakításával az önkormányzat egyfelől a vonatkozó jogszabályi előírásoknak kíván megfelelni, másfelől kulturált és biztonságos körülményeket kíván teremteni azok számára, akik az Öreg-tó vizében szeretnének megmártózni a meleg nyári napokon. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a tó egyéb részein továbbra is tilos marad a fürdőzés.

Az önkormányzat elvégeztette a szükséges hatósági vizsgálatokat, ezek megállapították, hogy a hatóságokhoz benyújtott dokumentáció alapján a természeti környezet sérülése nélkül van lehetőség a strand kialakítására. Kiemelik, hogy a A strand létesítéséhez szükséges a nemenkénti illemhelyek, zuhanyzók és öltözők telepítése, elsősegélynyújtó hely kialakítása, a fürdőhely elhelyezkedését jelző táblák, a természeti környezethez illeszkedő padok, asztalok és hulladékgyűjtő edények kihelyezése, zöld terület kialakítása, a föveny kiegyenlítése és alkalmassá tétele a fürdőzésre, továbbá a működtetéshez jogszabályban előírt eszközök, valamint a közműellátás, a térvilágítás és az ingyenes ivóvízvételi lehetőség biztosítása.

A megvalósításhoz szükséges előzetes lépéseket az önkormányzat már meg is tette, a szükséges pénzügyi fedezetet saját költségvetéséből fogja biztosítani. A strand kialakításával járó munkálatok várhatóan június 30-ig fognak tartani. A strand üzemeltetését a Városgazda Nonprofit Kft. fogja ellátni az önkormányzat és a cég között fennálló közhasznúsági megállapodás alapján a településüzemeltetés körébe tartozó közfeladatként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában