tájékoztató

2021.06.09. 20:00

Jövő év elején indul az esztergomi árvízvédelmi gát építése

Egy sorozat első részeként tartott sajtómeetinget Völner Pál országgyűlési képviselő Esztergomban. A gáton kívül beszélt még az M100-as út építéséről is.

P.O.Z.

A június 9-ei tájékoztatón a képviselő először a 2022-es költségvetésről, a gazdaság helyzetéről, fejleményeiről és a régió bölcsődefejlesztéseiről beszélt, illetve kiemelte, hogy jövő év elején indul el a Tát-Esztergom térségében a dunai árvízvédelmi gát építése és az M100-as összekötő út is. Később az eseményhez csatlakozott Hernádi Ádám polgármester, akivel közösen járták be a jövő év elején induló árvízvédelmi gát egyes szakaszait.

Völner Pál és Hernádi Ádám Esztergomban (Fotó: Pöltl Zoltán / 24 Óra)

Elmondta, hogy a Parlament június 8-án elfogadta a 2022. évi költségvetést. A büdzsé egyrészt tartalmazza a nyugdíjasok 13. havi nyugdíjának második heti visszaépítését, a 25 év alattiak adómentességét, és tovább folytatódik a gazdasági növekedés, a munkahelyek védelme, illetve 2 százalékkal csökkeni fog a munkavállalók által fizetendő járulék.

Az országgyűlési képviselő rámutatott, hogy a 2022-es költségvetésre gondolva érdemes ismerni azt a gazdasági környezetet, amelyben jelenleg élünk. Ennek kapcsán hozzátette: „Ha megnézzük a 2018- as, 2019-es gazdasági növekedést, mely akkor 5 százalékot mutatott, ugyanakkor tavaly, 2020-ban, a járvány idején a csökkenés mértéke elérte az 5,1 százalékot.”

Völner Pál kiemelte, hogy az ország gazdasági 2021-ben már felívelő pályán van, az első negyedévben már 1,9 volt gazdasági növekedés, a terv idénre és következő évre 4 százalék. Ennek alapján elmondható, hogy biztonságban lesznek a munkahelyek, a vállalkozások, tovább folytatódnak az adócsökkentések és a családtámogatási rendszer is tovább fejlődik, mondta a képviselő.

A családtámogatásról szólva Völner Pár aláhúzta, hogy abban továbbra is szerepel a CSOK igénybevétele, a családi otthonok felújításának biztosítása, a nők könnyebb munkába állása miatt a bölcsődék létesítésével és a minden magyar családra vonatkozó védelem, melynek része, hogy a 4 vagy annál több gyereket vállaló családoknál adómentességet ad ez a kormány, illetve maga a személyi jövedelemadó sem fog 15 százalék fölé emelkedni.

Az országgyűlési képviselő a vállalkozásokról szólva hozzátette, hogy azoknak a Fidesz- KDNP kormány továbbra is biztosítja a 9 százalékos adót, mely ellentétben áll azokkal a külföldi törekvésekkel, melyek szerint 15 százalékot kelljen fizetni, amit a baloldali ellenzék sajnos támogat ma Magyarországon. Völner Pál a választókerületével kapcsolatban legfontosabbként emelte ki az M100-as út megépítését, mely jövő évben kezdődik, miként Tát-Esztergom térségében is 2022-ben indul el a dunai árvízvédelemi gát megépítése, s mindkét esetben már a közbeszerzés elindításánál tart a folyamat, így jövő év elején már kezdődhetnek a munkálatok. A gát kapcsán a képviselő hozzátette, hogy annak tetején kerékpárút fog haladni, ami a turizmus, a szabadidős és sportprogramok szempontjából fontos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában