strandolás

2021.06.23. 07:00

A tatabányai fürdő nem csak felfrissülést, különleges Eb-élményt is adott

Hétvégén a rekkenő hőség volt, így sokan választották a Tatabányai Gyémánt Fürdőt strandolás céljából. Szombaton a vendégek fürdőzés közben egy kivetítőn is követhették a magyar–francia labdarúgó-mérkőzést.

Szász Dalma Kitti

Forrás: 24 Óra

Fotó: Vasadi Zoltán

Már hétvégén figyelmeztetést adott ki a hőség miatt a meteorológia szolgálat Komárom-Esztergom megyére, így nem csoda, hogy a legtöbben vízpart közelében szerették volna kipihenni a hét fáradalmait. Ha valósággal berobban a nyár, akkor a tikkasztó hőségben rengetegen választják a megyeszékhely családi víziparadicsomát. Ennek apropójából mi is ellátogattunk a fürdőkomplexumba, s megnéztük, hogy a járvány harmadik hulláma után milyen az élet a népszerű létesítményben.

Ahogyan arról korábban már írtunk, a Tatabányai Gyémánt Fürdő június 12-én nyitotta ki a strandrészlegét. Szombaton a délelőtti órákban már szabad parkolóhely is alig volt a fürdő vonzáskörzetében. Mindenki csobbanni szeretett volna, amit jól mutattak a bejáratoknál kígyózó sorok is. A legtöbben már különböző felszerelésekkel érkeztek: voltak, akik csak az alapdolgokat vitték magukkal, mint például a naptej, törölköző, de akadtak olyan is, akik már az előre felfújt gumimatracokkal és a különböző fekvőalkalmatosságokkal érkeztek. Szerencsére a sorok gyorsan haladtak, így nem kellett sokáig tolonganiuk a tűző napon a vendégeknek.

Fotó: Vasadi Zoltán / 24 Óra

A fürdőzőkre egyébként szigorú szabályok vonatkoznak, amelyről folyamatos tájékoztatást is nyújtanak: a hatályos jogi szabályozás értelmében minden szolgáltatás igénybe vételére a védettségi igazolvánnyal vagy applikációval rendelkező felnőttek jogosultak és a felügyeletük alá tartozó 18 év alatti gyerekek. A létesítmény külső részlegén színes törölközőkön napozó párok, családok és vidáman pancsoló gyerekek látványa fogadott bennünket. A beltéri, illetve a kültéri medencéknél úszómesterek vigyáznak a fürdőzök biztonságára, akik így gond nélkül élvezhetik a kellemes hőmérsékletű vizet.

Egy, a nevét elhallgatni kívánó úszómestertől megtudtuk, hogy a víz nagyjából 24 fokos lehet. Mint mondta, szerencsére nem történt eddig semmilyen baleset. Mindenki betartja a szabályokat, ha pedig valaki azoktól eltérő módon viselkedik, akkor sípjával „rendre utasítja”. Kiemelte, ez egy remek hétvége: a strandolók a vízből követhetik egy kivetítőről a délutáni magyar–francia labdarúgómeccset. Hozzátette: a mérkőzéseket mindenhol telt házas tömeg követte, így természetesen a Gyémántban is egy jó hangulatú, fürdőzéssel egybekötött szurkolásnak lehettünk szemtanúi.

Fotó: Vasadi Zoltán / 24 Óra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában