beruházás

2021.06.10. 17:37

A felújítás új fázisába lépett a patinás esztergomi Fürdő Szálló

Június 9-én Hernádi Ádám polgármester Facebook-oldalán jelentette be, hogy újabb fázisba lépett az esztergomi Fürdő Szálló felújítása.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A városközpont emblematikus ám hosszú évek óta elhanyagolt és funkció nélkül álló épülete külső rekonstrukciója idén tavasszal kezdődött meg. A munkálatok első fázisában a létesítmény teljes alsó szigetelését végezték el a szakemberek, melynek során mélyépítési területen fedték le a szálló pinceszintje és földszinti magasságában az épület teljes kerületét. Ez május végére befejeződött, így megkezdhették a következő szakasz, a homlokzati renoválás műveletét.

Ennek volt egyik része, hogy a régi ablakokat, ajtókat kiemelték a helyükről, illetve a falfelületek mentén végig felállványozták a Fürdő Szállót. Ez a fázis a tervek szerint nyár végéig tart. Azután már egy lényegesen más, szebb külsővel bír majd a régi létesítmény. Ahogy arról már beszámoltunk, a megújult épületében, mint tanszállodában kezdőik a tanítás 2022. szeptemberében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában