tömegközlekedés

2021.06.16. 12:54

71 új fejlesztésű csuklós buszt adtak át Esztergomban (Fotók)

71 darab, MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós buszt adtak át Esztergomban június 16-án. Az új fejlesztésű járműveket a Volánbusz parkolójában tartott eseményen mutatták be a jelenlévő politikusoknak és a sajtó munkatársainak.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Elsőként Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára, miniszterhelyettes beszélt az átadón, aki többek között elmondta: „A kormány nem csak beszél a környezet védelméről, hanem tesz is érte. A közlekedés kulcsfontosságú terület ebből a szempontból is, ezért, legyen szó akár egyéni, akár közösségi közlekedésről, támogatja a kormány a környezetkímélő megoldások bevezetését és elterjedését. Ezek a most átadott buszok is kevesebb káros anyagot bocsátanak ki, mint a régebbi járművek, ezért nem csak a kényelmes közlekedést, de a tisztább levegőt is biztosítják az embereknek.”

Juhász Roland, állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár beszédében rámutatott: „A mai buszátadás az integráció sikerességének bizonyítéka is egyben. Hiszen az országos szolgáltatási lefedettséggel rendelkező Volánbusz ma már rugalmasabban tud igazodni az utazási és megrendelői igényekhez, hatékonyabban bonyolítja le a járműbeszerzéseket, ezáltal egységesebb és egyben magasabb színvonalú szolgáltatást tud nyújtani az utazóknak.”

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese, államtitkár, Esztergom és térsége országgyűlési képviselője a MÁV és a Volán összevonása, az intermodális csomópont kapcsán kifejtette, hogy a Budapest – Esztergom vonalon közlekedő vonatok villamosítása, a belvárosból a város szélén kialakított vasúttal közös buszpályaudvar és korszerű fejlesztésű buszok forgalomba állítása a környezetvédelem szempontjai alapján történtek.

Az új buszokról Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója beszélt, aki egyebek mellett kiemelte, hogy a most érkező 71 új jármű egyenként 106 utast szállít majd, Pest- és Komárom-Esztergom megyében is. A 7.3 milliárd forintért megvásárolt buszok megyénkben Esztergom, Visegrád, Tatabánya, Oroszlány közötti közlekedését segíti majd. A buszokon klímaberendezés, napfényvédő üvegek, biztonsági kamerarendszer, valósidejű utastájékoztató rendszer is megtalálható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában