pat/neszmély

2021.06.18. 19:53

2021 mécsessel vernek hidat a Duna fölött

Az idei Hídverő Napok július 2-4. között várja majd a vendégeket a Duna neszmélyi és pati oldalán egyaránt.

P. J.

Az idei Hídverő Napok július 2-4. között várja majd a vendégeket a Duna neszmélyi és pati oldalán egyaránt.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Neszmély, illetve a szlovákiai Pat község idén együttesen valósítja meg az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program Kisprojekt Alapja keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával a Hídverő napok című pályázatát. Azaz magát, a XXVI. Hídverő Napokat, amelynek a teljes költségvetése meghaladja az 58 ezer eurót, azaz a 20 millió forintot.

Pénteken a neszmélyi községházán a két település vezetője – Janovics István és Tóth Rozália, Pat polgármestere – közösen tartott tájékoztatót a július 2-tól 4-ig tartó háromnapos eseményről. A szervezésben az öt magyar és 12 szlovák települést tömörítő Hídverő társulás segédkezett.

Neszmélyen július 3. és 4. között visszatér eredeti helyszínére, a millecentenáriumi parkba a rendezvény, amely egy képzeletbeli híd a Duna két oldala között. Pat polgármestere örömét fejezte ki, hogy az első nap színes programjainak ők lehetnek a házigazdái. Paton majd 2-án lesz a szalagkötés a Hídverő zászlóra, aztán kulturális és gyermekcsoportok lépnek színpadra. Az estét retró zene, operett és musical teszi még tartalmasabbá. Neszmélyen szombaton 21 órakor 2021 mécsest úsztatnak le a Dunán, jelképezve az összetartozást. Majd este tízkor tűzijáték is lesz. Emellett a tervek szerint fellép többek között a Pati Piros Tulipán Népdalcsoport, a Fiesta zenekar, Szandi és Varga Miklós is.

További részletek a 24 Óra június 19-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában