sikerek

2021.05.25. 07:00

Byealex tatabányai felfedezettje, Luca most a Wellhellóval hasít a Youtube-on

ByeAlex és a Wellhello is készített már közös dalt a tatabányai énekesnővel, Lucával, aki az együttműködéseiről és szólóprojektjéről is mesélt nekünk.

Raffael Veronika

ByeAlex és a Wellhello is készített már közös dalt a tatabányai énekesnővel, Lucával, aki az együttműködéseiről és szólóprojektjéről is mesélt nekünk.

Forrás: Beküldött

Fotó: Bodnár Dávid

Juhász Lucát először az X-Faktor 7. évadából ismerhette meg az ország, ahol ByeAlex mentoráltjaként egészen az élő műsor előtti Táborig jutott. Luca kisgyermekkora óta dalol, az iskolai kórusban is rendszeresen részt vett, ám 2014 óta foglalkozik hivatásszerűen az énekléssel. Ezalatt az internetre is töltött fel dalokat, melynek hatására érkezett az első együttműködés lehetősége.

– Öt évvel ez előtt elkezdtem videókat készíteni, amiket a közösségi oldalaimon is megosztottam. Itt különböző zenei alapokra bárki dalra fakadhat, és akár a saját szerzeményeit is feltöltheti videó formájában.

Az otthon, általam felvett minivideóklipek által keresett meg újfent Alex, akivel tavaly szeptemberben jelent meg közös dalunk, a Rózsák, ami egy szerelmes sztorit mutat be.

Az első számom – ami a Nem maradok címet viseli – még 2019 őszén debütált. Ehhez a dalhoz én írtam a dallamot, Alex pedig a szöveget, a zenei alapot pedig Tembo. Azóta számos fellépésen énekelhettem a Sleppel, jártunk már az A38-as hajón és az Akváriumban is. Szeretek Alex-szel dolgozni, hamar megtaláltuk a közös hangot, az ízlésünk is nagyon hasonló – árulta el a fiatal énekesnő, aki hozzátette: jelenleg az együttes munkák során keresi saját hangzását.

– Még nem definiáltam a saját ízlésem. Ami biztos: a mainstream-pop nem feltétlenül az én világom, inkább az alternatív vonal az, ami érdekel. A trap világa tetszik, igyekszem megtalálni a stílusok sokszínűségében az össz­hangot, a saját hangomat – tette hozzá Luca. Április elején meg is jelent legújabb szólódala, a Lift.

Nemrégiben az énekesnő újabb együttműködésben vett részt: hetekkel ezelőtt jelent meg Fluor Tomival és Diazzal közös daluk, a Szomorú séta, amely azóta a leghíresebb videomegosztó oldalon a felkapott nóták között szerepel.

– Az Instagramon érkezett a fiúk felkérése. Azt írták, szívesen dolgoznának velem, hatalmas elismerésként értékeltem a gesztust. Egy szakításról szól a dal, amit a klipben látható, Budapesten felvett vágóképek is tükröznek. Elhagyott telefonfülkében és egy magányos, fővárosi sétán szereplünk a felvételeken. Diaz egy kocsiban énekel, én pedig a villamoson – a képek összetartó ereje az érzés, amikor fizikálisan is haladunk kifelé egy kapcsolatból, ezt a gyászt szerettük volna szimbolizálni a képsorok által – festette le a dal hangulatát Luca.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2624905820894491&id=281571181894645&__cft__[0]=AZW4q_0-qz24vMrpI_Fz7viPVrDNUDt2D6OSB4WKR_fnlUvwZiz7AF6ap0p3-T4Ciukiq0_7Ya6wZZoa6_QLwRhTIydjB2hpMUP65hJxum25mCwCAdXy7n1_xAf5MlTR-UvSzTeGMN6-QNPWyPxXyqqV&__tn__=%2CO%2CP-R

Liftező érzésről mesél a második szólófelvétel

– A szólódalaimban már egyre nagyobb részt vállalok, a Lift zenéjét Somogyvári Dániellel vállvetve dolgoztuk ki. A dallamot én találtam ki, Alex pedig a szöveget. A szintén hangulatfestő történet fókuszában az az érzés áll, amikor valaki egy kicsit többet hajt fel a kelleténél. A címadó szócska is az ilyenkor érzett gyomorliftezést hivatott fémjelezni, a klipben előforduló felvételek is ebben a lüktető, bódult állapotban mutatkoznak. A videó által egy buliba csöppenünk, ahol a néző a folyosón botorkál, próbál talpon maradni – mondta el az énekesnő. – Jelenleg az új dalokon dolgozom, a szövegírásba is belekezdtem. A célom az, hogy év végéig egy kislemeznyi anyagot összeállítani, azaz szeretnék még idén 4–5 dalt megjeleníteni, amivel a későbbiekben már önálló koncertre is indulhatnék – fűzte hozzá a jövőt illetően Luca.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában