család és karrier

2021.05.27. 19:06

Több száz nőnek segített a majd' 200 milliós pályázat a tatabányai térségben

A szemléletváltás volt a legfontosabb eleme a Nők a családban és munkahelyen című uniós pályázatnak. Az elmúlt három évben megtartott előadások célja a térségben élő hölgyek életkörülményeinek javítása volt.

Wágner Zsanett

Sikeres három évről számolt be Ádám Katalin, a mÉrtékadó Nők Társaságának elnöke

Forrás: 24 Óra

Fotó: D. I.

Sikeresen zárult a Nők a családban és munkahelyen című uniós pályázat, melyet a mÉrtékadó Nők Társasága és a tatabányai önkormányzat konzorciumban valósított meg – erről tájékoztatták csütörtökön a sajtó képviselőit és az érintett feleket a Béla Király Körtér 69-ben, a régi bölcsőde épületében.

Sikeres három évről számolt be Ádám Katalin, a mÉrtékadó Nők Társaságának elnöke
Fotó: D. I. / 24 Óra

Az Európai Szociális Alapból finanszírozott pályázatnak köszönhetően a konzorcium a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerőpiaci szerepeinek összeegyeztetése, a nők foglalkoztathatóságának növelése és az atipikus munkavégzés népszerűsítése céljából részesült több mint 198 millió 541 ezer forintos vissza nem térítendő támogatásban. A projekt keretein belül a mÉrtékadó Nők Társasága létrehozta és az elmúlt három évben működtette Család és KarrierPONT-ját, amely fő célja az volt, hogy segítse, támogassa, információval és tanfolyamokkal lássa el a város és vonzáskörzetében élő nőket.

A megnyitón Bencsik János országgyűlési képviselő osztotta meg gondolatait, melyben a szemléletváltás fontosságát hangsúlyozta. Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott Szücsné Posztovics Ilona polgármester is, aki saját életéből merített példán keresztül tette még szemléletesebbé a projekt célját, a mérték fontosságát.

Ádám Katalin, mÉrtékadó Nők Társaságának elnöke a több mint 3 éves projekt sikereiről és tapasztalatairól. Elmondta, hatvan alkalommal tartottak tréninget, workshopot, emellett számos program támogatta a vállalkozóvá válást. Új szakmákat biztosító „D” típusú és OKJ-s képzések is megvalósultak, egyebek mellett dajka-, pedagógiai asszisztens-, bér és tb ügyintéző-, virtuális asszisztens képzés. A Széchenyi 2020 projekt keretében, a Család és KarrierPont munkatársai több mint 500 jelentkezőn segítettek munkaerőpiaci tanácsadáson, önéletrajzírás, önismeret, pályaorientáció témában.

– A működés során a programok fókuszában a munka-magánélet egyensúlya, a munkába való visszatérés és a hatékony munkavégzés állt. A foglalkozások fő szempontja az volt, hogy segítségükkel a családok anyagi helyzetén, az anyai presztízsen, valamint az önbecsülésen tudjunk növelni – zárta szavait Ádám Katalin.

A társaság szakemberei egyöntetűen úgy fogalmaztak, a projekt folyamán számos helyi és a térségben működő foglalkoztatóval sikerült együttműködő kapcsolatot kiépíteni és vállalati szinten a szemléletformálás is elindulhatott.

A program folytatásában bíznak

A mÉrtékadó Nők Társasága bízik benne, hogy a sikeres projektelemeket a jövőben, önkéntes alapon is folytatni tudják korábbi dózsakerti telephelyük helyett most már a Béla király körtéri intézményben. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a társaság életében sokmindent átírt a pandémia. A hölgyek a személyes találkozók helyett csak az online térben tudtak tapasztalatot cserélni egymással. Ádám Katalin elnök továbbra is reméli, hogy amint az enyhítések megengedik, visszatalál hozzájuk a „közönségük”. Mindenesetre jó hír, hogy továbbra is folytatódik az Esti coaching Szokolai Bernadettel és Koch-Zuberecz Dórával és még számos olyan elem, amely által szakemberek segíthetnek tovább emelni a térségben élő nők helyzetét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában