tél

2021.02.08. 17:18

Nagy pelyhekben hull a hó Komárom-Esztergomban is

Hétfő délután egy ciklonnak köszönhetően Komárom-Esztergom megyében az esőt, havas esőt több településen is havazás váltotta fel.

Kemma.hu

Langenhagen, 2018. január 17. Esernyõt tartó nõ gyalogol a sûrû hóesésben az észak-németországi Langenhagenben 2018. január 17-én. (MTI/AP/DPA/Holger Hollemann)

Forrás: MTI/AP/DPA

Fotó: Holger Hollemann

Fagypont köré csökkent a hőmérséklet a nyugati határ mentén, ugyanis a fölöttünk átvonuló mediterrán ciklon hátoldalán, észak felől hidegebb levegő érte el ezt a térséget, emiatt többfelé nagy pelyhekben szakad a hó – írja az Időkép.

Nyugaton, északnyugaton több helyen havas eső, átmenetileg havazás váltotta fel az esőt, majd holnap északon már nagyobb területen várható havazás – teszik hozzá.

A hét második felében szibériai hideggel tér vissza a tél: az előrejelzések szerint még nappal sem emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet, a hétvégi reggeleken országszerte -10 fok alatti hőmérsékletre számíthatunk, a fagyzugos helyeken pedig akár -20 fok alá is hűlhet a levegő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában