hajógyár

2021.02.04. 19:21

Évtizedek óta nem történt ilyen Komáromban: szállodahajót bocsátottak a Dunára (videó)

Évtizedek után ismét szállodahajót bocsátottak vízre a komáromi hajógyárból. Ha a járványhelyzet engedi, a 110 méter hosszú Albertina júniusban fogadhat vendégeket.

Kemma.hu

Forrás: YouTube

Igazán különleges, több évtizede nem látott jelenetsorok játszódtak le február 3-án a komáromi hajógyárban, ugyanis vízre bocsátották az Albertina névre keresztelt szállodahajót, számolt be róla a Paremeter.sk.

Mint írják, a komáromi hajógyárban több évtizedes kihagyás után építettek újra szállodahajót. A 110 méter hosszú, 7,5 méter magas, 11,4 méter széles monstrumot közel egy évig építették. A hajó három fedélzeti szintből áll és egy napozóterasszal is rendelkezik. Az úszó szálloda 155 vendég, és 38 fős legénység szállítására alkalmas.

Az is kiderült, hogy az Albertina berendezés még hátra van, amely 3-4 hónapig is eltarthat. Ha a járványhelyzet engedi, a Riseday társaság tulajdonában lévő szállodahajó 2021 júniusában fogad először vendégeket. Idén csak a Dunán, a Passau-Budapest útvonalon közlekedik, de a jövőben útra kel a Rajnán és a Majnán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában