összefogás

2021.02.17. 14:20

A tatabányai állatotthon lakókocsijából viszik kezelésekre a nagybeteg fiút

Esztergályos Patrik ismét nemes ügy mellé állt: most két gyereket a Tappancs állatotthon lakókocsijában nevelő nagynéninek igyekszik segíteni Exatlon-pólója vándorlicitjéből.

Kemma.hu

Esztergályos Patrik ismét nemes ügy mellé állt: most egy két gyereket nevelő a Tappancs állatotthon lakókocsijában nevelő nagynéninek igyekszik segíteni.

Forrás: TV2

A TV2 Tényekben mesélte el Esztergályos Patrik, az első Exatlon első férfi bajnoka, hogy kiknek és miért segít a sportrealityben viselt pólója újbóli elárverezéséből. A riportban Kun Szilvia is megszólalt, akit Patrik a a Váltsuk Valóra, együtt sikerül! alapítványához kapcsolódó Facebook-csoportban is bemutatott már, amikor ügyük mellé állt.

Szilvia, aki maga intézetben nőtt fel, és a Tappancsnál mentorprogramban vesz részt, de beteg gyerekeknek is segít, március óta neveli a kamasz Zolit és húgát, akik testvére gyermekei. A Tappancs udvarán álló lakókocsiban. Miután előző kapcsolata véget ért, akkor talált itt helyet magának. A fiút a közelmúltban műteni kellett, nem sokkal azután, hogy egy bokszklubhoz igazolt. Rettentően fájt a gerince, már mozogni is alig tudott.

A két gyereket semmiképp sem akarta intézetbe engedni, ők pedig boldogan maradtak nála. Csinosítgatták a lakókocsit, amikor beütött a krach. A friss orvosi diagnózis szerint Zolinak ritka idegrendszeri betegsége van. Bár a daganat szerencsére jóindulatú volt, de bármikor kiújulhat. A fiúnak hathetente kezelésekre kell járnia Budapestre, és élete végéig kísérni fogja ez a betegség.

Esztergályos Patrik úgy érezte, Szilviáék mellé kell állnia, ebben édesapja is mellette állt. Esztergályos Zsolt, akire fel is néz sportoló fia, szintén segít a nehéz helyzetbe került családnak. Ahogy Zsolt mondta, már az ő életének is része lett az önkéntesség, mások segítése.

A cél most az, hogy élhető helyet tudjanak biztosítani a családnak, és hogy Zoli el tudjon járni a kezelésekre, ezért az alapítvány számlaszámára is lehet utalni, és a pólóra is lehet licitálni a Facebook-csoportban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában