követendő példa

2021.02.09. 20:10

24 éves korára milliomos lett a várgesztesi fiatal

Ki ne álmodna arról, hogy egyik napról a másikra ölébe hullik a gazdagság? Laub Gábor nemcsak álmodozott, meg is dolgozott érte!

Szénási Szimonetta

Gábor fiatalon mert nagyot álmodni, és 24 évesen már cégvezetőként dolgozik Budapesten

Forrás: beküldött

Kíváncsian tárcsázom Laub Gábor számát, akire egy ismerőse hívta fel hírportálunk figyelmét. Annyit árult el, hogy Gábor zsenge kora ellenére nagy sikereket ért el a munkájában, és rövid idő alatt milliomos lett.

Fiatal hang szól bele a telefonba, a várgesztesi fiú bevallja, hogy kicsit megilletődött a megkeresés miatt, nem gondolta, hogy egyszer még a médiában fog szerepelni. Pedig Gábor története valóban nem mindennapi, hiszen mindössze pár év alatt jutott el a futárkodástól a cégvezető pozícióig.

Gábor fiatalon mert nagyot álmodni, és 24 évesen már cégvezetőként dolgozik Budapesten
Fotó: beküldött

Gábor, ahogy a legtöbb gyerek, már az iskolapadban álmodozott arról, mi szeretne lenni, ha felnő, és mit szeretne elérni az életben. A közösségi médiában sokan osztják meg életük részleteit, ami akár inspirációként is szolgálhat a fiataloknak. Gábort is vonzotta a „csillogó”, utazásokkal, szép autókkal tarkított, jómódú élet. El is határozta, hogy mindent megtesz azért, hogy maga is élvezhesse ezt a luxust. Az érettségi után rögtön neki is fogott a megvalósításához.

– Tatabányán, kereskedelmi iskolában végeztem mint eladó, majd esti tagozaton leérettségiztem. 21 éves voltam, mikor kiléptem a „nagybetűs életbe”, konkrét elképzelésekkel és nagyon elszántan: tudtam, hova szeretnék eljutni. Motivációként egy több millió forintos, számomra álomautó lebegett a szemem előtt, elhatároztam, hogy a lehető leghamarabb összegyűjtöm a rávalót! Első munkahelyem egy csomagfuvarozó cég volt, ahol futárként dolgoztam. A napi teendők mellett minden plusz munkát és hétvégi feladatot elvállaltam – mesél a kezdetekről a fiú.

Kezdetben egy autó volt a fiatal fiú fő motivációja
Fotó: beküldött

Gábor elszántságának köszönhetően hamar feljebb jutott a ranglétrán, és mindössze egy év múlva a tatabányai telephely vezetője lett.

– Nagyon sokat dolgoztam, igyekeztem a lehető legjobban teljesíteni, ennek meglett a jutalma: előléptettek. Vezetőként is megtartottam ezt a hozzáállást, törekedtem a maximumot nyújtani, az esetleges hibáimból pedig tanulni, illetve fejlődni általuk. Közben sosem felejtettem el, miért küzdök, mi a célom. Egy évre rá hatalmas lehetőség nyílt meg számomra: felajánlották a budapesti telephely vezetését. Azóta itt dolgozom – tudjuk meg Gábortól.

A tehetséges ifjú immár egy éve él a fővárosban, és dolgozik rendületlenül. Elmondása szerint a nagy felelősséggel járó pozíció jár némi stresszel, de az rá inkább pozitívan hat. A munkahelyi sikernek hála Gábor már a megálmodott autó büszke tulajdonosa, Instagram profilját pedig több mint húszezren követik, ahol utazásairól, hobbijairól is posztol.

– Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy sikerült megvalósítanom az álmaimat! A visszajelzések alapján sokaknak szimpatikus az életformám, ahogy nekem is az volt anno másoké – mondja.

– A hasonló babérokra törő fiataloknak azt tudom tanácsolni, hogy legyenek kitartóak, higgyenek abban, hogy ők is képesek elérni a céljaikat, és ne hagyják, hogy mások eltérítsék őket az útjukról! Azt látom, hogy egyeseknek elég egy-egy negatív, „neked úgysem fog sikerülni!”-típusú megjegyzés, hogy elvegye a kedvüket és az önbizalmukat, pedig ezeket nem szabad felvenni! Ha valamit szeretnél, akkor küzdj érte, amíg el nem éred! A cél legyen a „muszáj”, ami hajt. Nekem ez a mottóm, és eddig bevált – válaszolja meg Gábor a kérdést, mit tart a sikere kulcsának.

Gábor gyakran látogat haza Budapestről, mint elmondta, sosem felejti el, honnan indult

Elárulta, hogy egyvalami hiányzik csak az életéből, az pedig a családja. Éppen ezért ha teheti, kéthetente hazalátogat Várgesztesre.

– Rengeteget köszönhetek a szüleimnek, akik mindig támogattak és mellettem álltak! Ebből szeretnék most visszaadni nekik valamit, akár ajándékokkal, akár egy-egy utazással. Még ha fizikailag messzebb is kerültünk egymástól, minden nap velem van a tőlük kapott „útravaló”, érzem a szeretetüket, és tudom, hogy mindig hazavárnak. Azt gondolom, valójában ez az igazi gazdagság! – zárja bölcsen a beszélgetést a példamutató fiatalember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában