békemisszió

2021.01.01. 15:44

Szomódon gyakorlatoztak a Koszovóba készülő katonák (képek)

Felkészítést tartottak a szomódi lőtéren a koszovói békefenntartó misszióra készülő katonák számára. Hetek óta tart a kiképzés.

Kemma.hu

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: Szőke Linda hadnagy

Az MH KFOR Kontingens 24. váltásának 1. százada rajszintű kötelék éles lőgyakorlaton vett részt december közepén a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár Szomódon található helyőrségi lőterén – írja a honvedelem.hu.

Az éleslövészet mellett a rajok olyan helyzeteket oldottak meg, amelyek a missziós területen bármikor előfordulhatnak. Ilyen a közúti balesetek sérültjeinek ellátása, egy békés tüntetés felmérése vagy egy eltűnt személy felkutatása. A rajparancsnokoknak a feladatok során dönteniük kellett a fegyverhasználatról is, hiszen a békefenntartó katonák csak indokolt esetben használhatják a fegyverüket.

Az összetett feladat célja a rajparancsnokok felmérése volt, vagyis a kiképzők azt nézték, hogy hogyan képesek a raj irányítására, illetve az egymással és a harcvezető központtal való folyamatos kapcsolattartásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában