53 történet

2020.12.23. 15:04

Az Eötvös legendás igazgatójának visszaemlékezéseiből készült könyv

Rendhagyó könyvbemutatón mutatták be a városháza dísztermében Körmendi Géza Emlékek az életemből című könyvét.

G. D. V.

Forrás: Beküldött

Az öt évvel ezelőtt elhunyt tatai helytörténész visszaemlékezéseit az általa papírra vetett formában adja közre a könyv az elejétől a végéig, a tartalomjegyzéktől a lábjegyzetekig változatlan formában.

Körmendi Géza nyugdíjas éveitől kezdve párhuzamosan dolgozott a könyvein és emlék­iratain. Nem egyszerre, és nem az események időrendjében keletkeztek a történetek, hanem ahogy felvillantak az emlékezetében. Később rendszerezte, szerkesztette meg a könyvben található formában őket. Az emlék­irat hat nagy fejezetbe tömöríti az ötvenhárom történetet és egy hosszabb novellát, pár éves korától kezdve 1989 augusztusáig, 60 éves koráig.

A könyv a Kuny Domokos Múzeum kiadásában jelent meg. A bemutatón Michl József polgármester, dr. Schmidtmayer Richárd, a Kuny Domokos Múzeum igazgatója és Körmendi Izabella, Körmendi Géza lánya, és egyben a könyv szerkesztője vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában