keresik az állatokat

2020.08.13. 14:00

Két strucc megszökött az esztergom-kertvárosi farmról

Megijedt két báránytól és elszökött két strucc egy esztergom-kertvárosi farmról augusztus 12-én.

F. M.

Forrás: Kemma.hu

Fotó: Feleki Marietta

Esztergom-kertváros szélén, egy kis ingatlanon működik a struccfarm, ahol a Kemma.hu tavaly videoriportot is készített. Innen szökött meg ijedtében, a kerítést áttörve a két strucc. A nagymadarak gazdája, Gulyás Imre szomorúan mesélte az eset körülményeit.

– Két, gazdájuktól elkóborolt bárány bement a struccokhoz az udvarra. Ezek a madarak pedig olyanok, hogy ha megijednek, bestresszelnek. A stressztől három strucc el is pusztult, kettő, egy tojó és egy kakas pedig a hátsó kerítésen át megszökött. Három éve nevelgettem őket, nagyon megviselt az eset.

„Személyleírás”

A struccok 2,4 méter magasak, és 100-120 kilogramm tömegűek. Ha bárki látta Esztergom-Kertváros, Dorog, Tát körzetében a két struccot, értesítse a rendőrséget, vagy az Állatvédő Ligát, mert befogásukhoz különleges eljárásra van szükség.

A struccok gazdájának lánya Facebookon is közzétett egy felhívást a struccok megtalálásáért.

A farmon így a hatból egy strucc maradt csak. A család az Állatvédő Liga segítségét is kérte, majd a farm több kilométeres körzetében keresték az állatokat. Mindhiába. Gulyás Imre szerint a madarak éjjelre keresnek egy búvóhelyet, ahol „elülnek, mint a tyúkok”, nappal azonban mozgásban vannak, így bárhol felbukkanhatnak. Emellett akár 3-4 napig kibírják enni- és innivaló nélkül.

A család a rendőrségen is bejelentette a szökést. Gányai Balázs, a megyei rendőrfőkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy felvették az esetről a jegyzőkönyvet. A rendőrség jogi tájékoztatást adott a struccok tulajdonosának. A gazdával szemben nem indítottak szabálysértési eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában