Projekt

2020.08.16. 07:51

Bővítik a pedagógusok gyakorlati ismereteit az észak-komáromi egyetemen

Az Interreg Szlovákia-Magyarország, Partnerséget építünk! program keretein belül támogatott projekt a jövendő pedagógusok gyakorlati tapasztalatait hivatott bővíteni.

K. D.

Forrás: Beküldött

Közösen nyert pályázatot az észak-komáromi Selye János Egyetem és a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A komáromi egyetem és a váci főiskola képviselőinek találkozóján a Komárom–Vác – a jövő pedagógusai című projekt feladatait egyeztették.

A program célja a határon átnyúló kapcsolatok erősítése az oktatási intézmények között. A két iskola el kívánja érni, hogy hallgatóival megismertesse azokat a jó gyakorlatokat és tudásanyagokat, amelyek a határ két oldalán erősítik a tanárképzésben megszerezhető tapasztalatot. Ennek részeként a zoológia, az antropológia, a történelem, a pedagógia, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatása, a kisebbségi kultúra megőrzése, a roma közösség életének megismerése, a hagyományőrzés és a természettudományok terén vesznek részt gyakorlati képzésben kölcsönösen az intézmények diákjai.

Nem csupán ezt a projektet szeretnék megvalósítani. A Selye János Egyetem és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hosszú távú hallgatói és oktatói együttműködési programot képzel el. A két intézmény célja, hogy a tanárképző karokon tanuló, jövendő pedagógusok kritikus szemmel szemléljék környezetüket, ami motiválja majd őket tanárként a jelenlegi helyzet javítására. A határ mindkét oldalán tanítók és tanulók számára kívánják az együttműködést a pályázaton elnyert összeget felhasználva bővíteni, a képzési módszereket sokszínűvé tenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában