elismerés

2020.08.16. 09:58

Az Országgyűlés elnökétől kapott kitüntetést Schmidt Csaba

Szabad György házelnök arcképével állított emlékérmet vehetett át Schmidt Csaba, Tatabánya korábbi polgármestere az Országgyűlés elnökétől.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Schmidt Csaba

Szabad György házelnök arcképével állított emlékérmet vehetett át Schmidt Csaba, Tatabánya korábbi polgármestere, volt országgyűlési képviselő júliusban az Országgyűlés elnökétől. A városi Fidesz-KDNP jelenlegi frakcióvezetőjét nemrégiben az újjá alakuló Tatabányai Szakképzési Centrum kancellári feladataival is megbízták.

Közösségi oldalán így " target="_blank" rel="noopener noreferrer">ír a kitüntetésről: „Megtiszteltetés volt a világ legszebb munkahelyén a hazámért dolgozni. A napokban kaptam kézhez Kövér László házelnök úr levélét, valamint a parlamenti munkámat felidéző emlékérmet. A tatabányai emberek bizalmából négy évig dolgoztam polgármesterként és országgyűlési képviselőként. Aktív négy év volt, de meggyőződésem akkor alapoztuk meg Tatabánya és ország elmúlt években elért gazdasági sikereit.”

Kövér László levelében kiemelte: „Három évtizeddel ezelőtt, az első szabadon választott népképviselet megalakulásával állt helyre hazánk 1944. március 19-én elvesztett állami önrendelkezése és alkotmányos rendje. Ön, mint országgyűlési képviselő ennek a történelmi folyamatnak vált részesévé, alakítójává.

Az akkori eseményekre, a magyar demokrácia új fejezetére a 2020. május 2-án ünnepi ülésen emlékezett az Országgyűlés, sajnos vendégek meghívására most nem kerülhetett sor. Az Országgyűlés megbecsülése és tisztelete jeleként fogadja tőlem a Szabad György házelnök arcképével állított emlékérmet.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában