Magyar Honvédség

2020.07.16. 11:27

Országos bajnok lett a fiatal tatai katona

Katonák és civilek együtt szálltak versenybe az ország mesterlövész bajnoka címért. A tatai katona, Debreceni Tibor nyerte el a Precíziós Nagykaliberű Puska Országos Bajnok címet.

G.D.V.

Forrás: Beküldött

Egy tatai katona lett a legjobb mesterlövész hazánkban. Debreceni Tibor zászlós elnyerte a Precíziós Nagykaliberű Puska Országos Bajnok címet, illetve a Magyar Honvédség részére külön létrehozott Magyar Honvéd kategóriában is elsőként végzett. Az Ötfegyver Kupa Extrém Sportlövő és Vadászíjász Egyesület rekordszámú nevezővel, több mint nyolcvan indulóval rendezte meg júniusban Kisbér-Hántán a bajnokságot. A több éve tartó szoros együttműködésnek köszönhetően más alakulatokkal együtt az MH 25. Klapka György Lövészdandár is meghívást kapott a lőversenyre.

Debreceni Tibor az Országos bajnok mesterlővész (Fotó: Beküldött)

A tatai dandárt Debreceni Tibor zászlós, az 1.Lövészzászlóalj felderítő részleg beosztott zászlósa és egyben a mesterlövész katonák szakmai irányítója, valamint Nemes István szakaszvezető, az 1. Lövészzászlóalj mesterlövész beosztású katonája képviselte a megmérettetésen.

Katonák és más rendvédelmi szervek munkatársai mellett civilek is indultak. A verseny jellegzetessége, hogy precíziós puskákkal mérik össze tudásukat a sportolók és hivatásosok.

A megmérettetés alapvetően köregységes feladatokból állt, 100 métertől 500 méterig, ahol a versenyzőknek 3 perces időhatáron belül kellett leadniuk a távonkénti 5 darab lövést a számukra kijelölt lőlapokra. A verseny végén az győzött, aki az 5 távolságon minél több pontot össze tudott gyűjteni a meghatározott lövésszámból. Ebben a kategóriában szerzett 1. helyezett, Országos Bajnoki címet Debreceni Tibor zászlós, illetve szintén első helyen végzett a Magyar Honvédség részére külön létrehozott Magyar Honvéd kategóriában is.

Már bizonyított

Debreceni Tibor egy lengyelországi eredményére a legbüszkébb. A 12. „Longshot” nemzetközi hosszútávlövő kupán, az 1000 méter fölötti kategóriában 123 induló közül a 4. helyen végzett. Ez a versenyszám azért is volt annyira különleges, mert bajnokságon használt, és a zászlós által is kedvelt 308-as kaliberű lőfegyverek lőtávolságának a legvégére helyezték a céltáblákat. Tehát a versenyzőknek a maximumot kellett kihozniuk a fegyverekből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában