honvédelem

2020.07.03. 19:17

A tatai lövészdandárnál szolgálnak majd az új Leopard harckocsik

Nyáron érkezhetnek meg az új Leopard típusú harckocsik, amelyek a tatai lövészdandárnál fognak szolgálatot teljesíteni és segíteni a kiképzést.

Kemma.hu

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: PETER SNOJ

A Krauss-Maffei Wegmann (KMW) müncheni gyárában sorakozott fel az az első két Leopard 2A4 típusú harckocsi, amelyek rövidesen Tatán, az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál kezdik meg hazai szolgálatukat – számolt be róla a honvedelm.hu.

Mint közleményükben írják, a 11. Harckocsizászlóalj katonáiból álló delegáció első ízben tekinthette meg azokat a kiképzési célokat szolgáló Leopard 2A4 típusú harckocsikat, amelyekből összesen tizenkét darabot lízingelt a Magyar Honvédség. A gyárban megtekinthették azokat a harckocsikat is, amelyek hamarosan megérkeznek az országba és Tatán teljesítenek majd szolgálatot.

Az első magyar felségjelzést Lőrincz Gábor dandártábornok helyezte fel (Fotó: honvedelem.hu)

A tatai lövészdandár közösségi oldalán is " target="_blank" rel="noopener noreferrer">beszámolt az örvendetes hírről. Az első magyar felségjelzést Lőrincz Gábor dandártábornok helyezte el a vadmacskák egyikén. A magyar terepszínnel és felségjelzéssel rendelkező Leopárdok még a nyár folyamán megérkezhetnek Magyarországra, hogy Tatán segítsék a kezelőszemélyzetek hazai kiképzését.

A gyár látogatása során nem csak a magyar hadsereget hamarosan erősítő 2A4 típusú harckocsikat, hanem a továbbfejlesztett 2A7-eseket is megcsodálhatták. Az A7 legkorszerűbb változatából, a az A7+ változatból összesen 44 darabot rendelt a Magyar Honvédség, amelyek várhatóan 2023-ra készülnek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában