Esküvő

2020.06.16. 06:55

Még két menyasszony jelentkezésére vár Fédra, a tatabányai sminkes

Husz Fédra jótékony akciót indított házasulandók számára, akik a járványügyi helyzetre való tekintettel kénytelenek átértékelni az esküvői költségvetést.

Wágner Zsanett

Husz Fédra

Forrás: Beküldött

Nagyon sajnálom azokat a párokat, akik a nyári szezonban esküsznek – mondja a megyeszékhely egyik népszerű sminkese, Husz Fédra. Az elmúlt hónapok tapasztalata az, hogy a vendégek túlnyomó része kénytelen volt lemondani az előre foglalt időpontot, mert a járványügyi helyzet sok mindent átírt. A klienskör csaknem fele módosított, ki így, ki úgy.

Vannak párok, akik az esküvő hivatalos részét változatlanul megtartják és egy későbbi időpontban bepótolják a lakodalmat. Akadnak, akik mindkettő dátumát módosították és végül – a hatályos járványügyi rendelet életbelépésével – maradt az eredeti időpont. Ezért találta ki Fédra, hogy a tőle telhető módon megkönnyíti a menyasszonyok helyzetét.

Husz Fédra smink munkája (Fotó: beküldött)

– Indítottam egy akciót, amiben vállalom egy teljes esküvői smink díjmentes elkészítését – tudjuk meg Fédrától, aki hozzáteszi azt is, hogy elsősorban Tatabányán vagy a város környékén élők jelentkezését várja. A sminkes szándéka, hogy három olyan arán tudjon segíteni, akik a járványügyi helyzetben nem várt kiadásokkal találták szembe magukat és valahol meg kell húzniuk azt a bizonyos nadrágszíjat. Egy arajelölt már jelentkezett.

Füstös szemek hódítanak az idén is

Az elmúlt évek divathullámai után és a tusvonalas smink lecsengését követően újra divatba jött a füstös szem. Fédra szerint a natúr sminkek és a nude árnyalatok hódítanak az idén, amik minden alkalomra kitűnő választásnak bizonyulnak.

A nude a bőr színéhez közel álló púderes valamint a rózsaszín árnyalat, amik használatával teljesen természetes és friss, üde hatás érhető el. Fédra örül annak, hogy szakmáján belül kiélheti kreativitását és szabadjára engedheti fantáziáját.

– Szerintem több szempontból is nagyon fontos a menyasszonyi smink. A megjelenésnek kontúrt, a nőknek pedig hatalmas önbizalmat ad – teszi hozzá Fédra. Beszélgetésünk alatt kitért arra és nagyon frappáns választ is adott, lehetőség szerint miért ne otthon elkészített sminket válasszunk, hanem bízzuk azt egy profi szakemberre.

– Gondoljunk csak bele, néhány év elteltével biztosan nem egy elmosódott és hiányos festést szeretnénk viszontlátni az esküvői felvételeken – zárta szavait a sminkes, akitől megtudtuk azt is, hogy jelentős terhet vesz le az érintettek válláról. Anyagiakban és időben mérhetőt, ugyanis egy profi smink elkészítése legfeljebb másfél órát vesz igénybe.

Púder, rúzs és satírecset a partikellék

Fédra tehetsége és a művészet iránti érdeklődése már gyerekkorban megmutatkozott, amikor először kézbe vett egy papírlapot. Nagyon szeretett rajzolni, később pedig festeni. A középiskola után egyenes út vezetett Budapestre, a smink­iskolába, aminek már hat­éve. Fédra azóta sminkel. Ma már jól tudja, hogy életmentő felszerelés nélkül nem érdemes buliba indulni. Mint mondja, a púder, a rúzs, a fültisztító pálcika és a satírecset semmi esetre sem maradhat otthon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában