alkotás

2020.06.02. 14:44

Különdíjat ért az esztergomi diák rajza az Állatorvostudományi Egyetem pályázatán

Kovács Brigitta Eperke, az Esztergomi József Attila Általános Iskola tanulója cinegés alkotásával különdíjat ért el az Állatorvostudományi Egyetem pályázatán.

Walczer Patrik

Forrás: Beküldött

Különdíjat érdemelt ki pályaművével Kovács Brigitta Eperke, az Esztergomi József Attila Általános Iskola nyolcadik évfolyamos tanulója, az Állatorvostudományi Egyetem madarak és fák napja alkalmából rendezett kreatív pályázatán. Az intézmény által meghirdetett rajz- és barkácspályázatra nem csak rajzokat, hanem festményt, grafikát is vártak a kedvenc madarakról, valamint fákról, sőt, a pályázók általuk tervezett és háztartási hulladékból barkácsolt madárházikóval és fürdőtállal is nevezhettek. A 6-18 év közötti általános- és középiskolások igencsak szabadjára engedhették fantáziájukat.

Különdíjat értek az élethű cinegék (Fotó: Beküldött)

Összesen 581 pályamű érkezett be, melyeket dr. Sótonyi Péter, az egyetem rektora, dr. Bohátka Gergely, az egyetem kancellárja, Bujáki László festőművész, Jakab Flóra természetfotós, egyúttal az Állatorvostudományi Egyetem ötödéves diákja, valamint az Állatorvostudományi Egyetem Kommunikációs Osztályának csapata bírált el. Az esztergomi iskolás cinegéket ábrázoló alkotása pedig méltán érdemelte ki a különdíjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában