környezetbarát

2020.06.29. 20:00

Július 1-től elektromos buszokkal utazhatunk Tatabányán a Turulhoz

Július 1-től hivatalosan is forgalomba áll az a két elektromos busz, amelyek az utasokat tavasztól őszig szállítják majd a Turul-emlékműhöz Tatabányán.

R. V.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Raffael Veronika

Egy hete érkezett, azóta tesztüzemben várja az indulást az a két elektromos busz, amelyet július 1-én állítanak utasforgalomba és a Turul-emlékműhöz szállítja majd az utasokat. A 70-es számmal ellátott járatok káros anyag kibocsájtás nélkül közlekednek majd tavasztól őszig a Gerecse Tájvédelmi Körzetben, egy töltéssel csaknem 150 kilométert megtéve.

Kupi Gábor, a T-Busz ügyvezető igazgatója elmondta: a járatok egyenként 22 ülő, illetve akár 32 állóhellyel rendelkeznek, a buszok belső tereiben pedig minden egyes ülés mellé egy dupla USB töltőt telepítettek.

A buszok vezetői egy tanfolyamon sajátították el a járatok működését, melyek a hagyományostól eltérően csendesebben működnek; a nyári melegben klímával hűtve, a téli mínuszokban pedig meleg levegővel látják el az utasokat.

További részleteket a 24 Óra június 30-i számában olvashatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában