összefogás

2020.06.22. 12:27

Segít a MAHART a MÁV-nak Nagymaros és Zebegény között

Nagymaros és Szob között a járhatatlan vasúti sínek miatt pótlójáratok közlekednek, a hajótársaság ehhez igazította menetrendjét a szakaszon.

Kemma.hu

Zebegny, 2020. jnius 18. Az eszsek ltal okozott fldcsuszamls a Budapest-Szob vastvonalon a Dmsi tkels megllhelynl 2020. jnius 18-n. A heves eszs miatt a lezdul k- s srlavina megronglta a vasti tltst, ptlbuszok kzlekednek Szob s Nagymaros kztt. MTI/Mth Zoltn

Fotó: Máthé Zoltán

A Mávinform tájékoztatása szerint a MAHART a vonat- és buszjáratokhoz igazítva kialakította a Nagymaros–Zebegény közötti, június 22-én, hétfőn reggeltől érvényes hajó menetrendet. A hajójáratok Nagymarosról 7 órától 22 óráig, minden óra 05-kor indulnak, Zebegénybe 7 óra 40-től 22 óra 40 között, minden óra 45-kor érkeznek meg.

A hajójáratok Zebegényből 5 óra 20-tól 19 óra 20 között, minden óra 30-kor indulnak, Nagymarosra 5 óra 50-től 19 óra 50között, minden egész órakor érkeznek. Nagymarosra 30 perc, Zebegény felé 40 perc a menetidő.

A hajók légkondicionáltak, 250 fő utazására alkalmasak. Menetjegyet nem árusítanak a hajón, azokat is elszállítják, akik nem Budapest felé utaznak vasúti bérlettel, hanem csak a két település, Nagymaros és Zebegény között. A hajók részletes menetrendje az alábbi oldalon érhető el: https://nagymaros.hu/hajojarat-indulasa/

Ahogy arról beszámoltunk, Nagymaros és Szob között sárlavina zúdult a vasúti sínekre a nagymértékű esőzések miatt. Szombat reggel kezdték el a vasúti pályaszakasz törmelékektől való megtisztítását és a helyreállítást. A vonatközlekedés várhatóan július második hetében indulhat újra, egyelőre csak egy vágányon.

Addig pótlóbuszok szállítják az utasokat a Nagymaros–Szob, illetve a Szob–Zebegény közötti szakaszon, külön menetrend szerint. A másik vágánynál először az omladékot távolítják el, majd az omlás következtében keletkezett károsodások helyreállítása következik, ami hosszabb időt vesz igénybe.

Nagymaros és Szob között a helyreállítás ideje alatt pótlóbuszok szállítják az utasokat, melyek kerülő útvonalon: Kóspallag–Márianosztra felé közlekednek a 12-es főút lezárása miatt. A menetidejük irányonként általában 40-60 perc ezen a szakaszon, de a közúti torlódások miatt esetenként ennél hosszabb is lehet. A buszok Nagymaroson és Szobon a vasútállomás elől indulnak, Dömösi átkelés, Zebegény és Szob alsó megállóhelyet nem érintik.

Szob és Zebegény között külön pótlójárat közlekedik, Szob alsónál a közeli Volán buszmegállóban (Szob SZTK), Zebegényben a vasúti megálló melletti parkolóban állnak meg. A vonatok Nagymaros és a Nyugati pályaudvar között menetrend szerint közlekednek. A vonatpótlásra Nagymaros és Szob között három pótlóbusz áll rendelkezésére, Szob és Zebegény között pedig egy buszt állítottak be az utasok elszállításához

Forrás: Máv

A pótlóbuszok a Nyugati pályaudvarról érkező vonatokhoz csatlakozva, óra 56-kor indulnak Nagymarosról Szobra. Az első pótlóbusz Szobról Nagymarosra 3:30-kor indul, a következő 4:23-kor, majd 5:18-kor, ezt követően napközben minden óra 18. percében, ahol csatlakoznak a Nyugati pályaudvarra induló vonatokhoz.

Szobról Zebegénybe, óra 55-kor megy pótlóbusz, Zebegényről pedig Szobra, óra 05-kor, csatlakoznak a nagymarosi vonatpótlókhoz. Az utolsó pótlóbusz Szobról 23:23-kor indul, Nagymarosról 0:14-kor indul tovább Budapestre, a Zebegény, Szob alsó és Szobról érkező utazó utasokat szállítja el, Nagymarostól csak leszállás céljából áll meg.

A pótlóbuszok részletes menetrendje a letölthető dokumentumban olvasható.

A menetrendi keresőben egyelőre az alapmenetrendi adatok jelennek meg, nem tükrözik a Nagymaros–Szob közötti vonatpótlást. Az adatok frissítését a héten folyamatosan végzi el a MÁV-START. A MÁVINFORM Facebook-oldalán, a MÁV mobilapplikációban és a vasúttársaság honlapján tájékozódhatnak az utasok az aktuális helyzetről és a változásokról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában