siker

2020.06.01. 17:07

A tatai vár legromantikusabb pillanatáról készült fotó lett a nap képe

A kék órában készített varázslatos fotót Solymos Ákos tatabányai fotós, az alkotást a Nap képeként közölte a National Geographic weboldala.

Kemma.hu

A tatai vár a kék órában még szebb arcát mutatja

Fotó: Solymos Ákos

Június 1-jén hétfőn közölte a Nap képeként a tatai várról készült különleges hangulatú fotót a National Geographic weboldala. Solymos Ákos kedvelt tatabányai fotós a kék órában kapta lencsevégre Tata jelképét. Utoljára 2018 szeptemberében volt a tatai vár a Nap képe a magazin weboldalán és azt a képet is Ákos készítette.

A fotó május elsején készült és mint a honlapon írják: „Pazar megvilágításban tündökölt a tatai vár pénteken, pedig ennek semmi köze nem volt a május elsejéhez. Csak szép tiszta idő volt, ideális kék órával.”

A kék óra, amely a spanyol „La hora azul” vagy a francia „L’Heure Bleue” kifejezésből ered, a napfelkelte előtti vagy napnyugta utáni időszakot jelenti. A kék óra leginkább romantikus hangulatáról, valamint arról a lenyűgöző vizuális minőségről híres, amely drámai pillanatokat képes megformálni a filmekben és a fényképeken.

A tatai vár a kék órában még szebb arcát mutatja (Fotó: Solymos Ákos)

Néhány nappal ezelőtt egy Esztergomban készült természetfotót választott a természettudományos magazin a Nap képének, amely a kikötőben ”pózoló„ sávos szitakötőt ábrázolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában