A két Komárom közös ünnepét most csak felidézni tudjuk

A dísz­polgári címek és a Pro Urbe díjak átadásával, illetve hatalmas Omega koncerttel kezdődött volna meg vasárnap huszonkilencedik alkalommal a Komáromi Napok rendezvénysorozata. A koronavírus-járvány miatt azonban a programdömping elmarad a két testvérvárosban.

K. L.

Díjátadással, Omega koncerttel kezdődött volna meg vasárnap a 29. Komáromi Napok rendezvénysorozata, de a koronavírus-járvány miatt mindez elmarad.

Forrás: 24 Óra archív

A Komáromi Napok ötlete Bojsza Jánostól származik, az egykori önkormányzati képviselő javasolta: az 1849-es április 26-ai komáromi csatára – az egyesített hazai haderők sikerrel tartóztatták fel a sokszoros túlerőben harcoló császári csapatok ostromát – emlékezve legyen ez a nap Komárom város napja. 1992-től minden évben április 26.–május 1. között együtt ünnepelnek mintegy kétszáz programon a Duna jobb és bal partján élő komáromiak.

Vasárnap a város Facebook-oldalán videókkal, fotókkal emlékeztek a Komáromi Napok egy-egy felejthetetlen pillanatára. A 24 Óra és a Kemma.hu is készült, archívumunk, illetve a Komáromi Városi Televízió segítségével idézzük fel a régió egyik legnagyobb tavaszköszöntő fesztiváljának eseményeit.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában