parasport

2020.03.07. 10:32

Az érzékenyítő napon a diákok kipróbálhatták a bocciát és a csörgőlabdát is

Oroszlányban rendezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház a magyar parasport napjához kapcsolódó eseményét.

Wágner Zsanett

Forrás: Beküldött

Változatos érzékenyítő programokkal mutatták be a fiataloknak, milyen különlegességgel élőként érvényesülni, más szemszögből megélni a világot, együtt játszani azon társaikkal, akik másként, talán nagyobb erőfeszítésekkel, olykor speciális segédeszközök segítségével sportolnak.

Tóth Gábor, az intézmény igazgatója köszöntője után Mecseki Melinda, a megyei CSEÖH vezetőjeként hívta fel a figyelmet a tolerancia, a másokra való odafigyelés, a megértés fontosságára, majd ismertette a különféle állomásokat, amelyek várták délelőtt a diákokat.

A tanulók betekinthettek a hallássérültek mindennapjaiba, megtapasztalhatták, hogy milyen szájról olvasva megérteni a másikat. Kipróbálhatták a mozgássérültek különleges labdajátékát, a bocciát, a vakoknak és gyengénlátóknak kifejlesztett csörgőlabdát, és hogy miként lehet kerekesszékkel közlekedni, vagy bekötött szemmel pingpongozni.

Figyelem övezte a hallássérült- és autizmustémában megtartott érzékenyítő foglalkozásokat is. Ez utóbbi esetében a diákokat sikerült rádöbbenteni a láthatatlan különlegességgel élők mindennapi nehézségeire. Nagy érdeklődés övezte Tos Zoltán parasportoló beszámolóját is.

Az ÁHI Jóga Egyesület, a Humanitás Sportegyesület, a Léleksegítő Alapítvány Kékmadár Szülőklubja, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének megyei szervezete, a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség és a Vakok és Gyengénlátók megyei egyesülete is remek programokkal várta a diákokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában