rezgő

2020.02.20. 07:54

Tavaszi ihletésű tál tarolt az esztergomi kocsonya szépségversenyen

A tizedik alkalommal Esztergomban megrendezett „Farsang-farka” Kocsonya szépségverseny legjobb alkotásai a tavaszt és a szerelmet testesítették meg.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

A leghidegebb évszak legszebb gasztronómiai pillanatát idézték Esztergom-Kertvárosban február 15-én, amikor megrendezték az immár hagyományos kocsonya-szépségversenyt. Az eseménynek otthont adó Féja Géza Közösségi Házban az idei ilyen megmérettetés a tizedik.

A korábbi években megtartott rendezvények előcsalogatták azokat az ínyenceket és kreátorokat, akik – ha élhetünk ezzel a képzavarral – szívügyüknek tekintették, ami télen a gyomornak kedves. A teljes nevén X. „Farsang-farka” Kocsonya szépségversenyre lényegesen kevesebb versenyző állt rajthoz, ami egyértelműen a mennyiség rovására adott teret a minőségnek. A megfelelő rutinnal, bölcs értékítélettel, előképzettséggel bíró zsűrinek tehát nem volt sok dolga, de ami volt az nem volt könnyű, hiszen a nevezők küllemben és belbecsben is kimagasló kocsonyákat tettek le az asztalra.

A szépségversenyen végül Mónos Ica Tavaszi kocsonyája lett a legjobb, második helyen Bakos Pál Pikáns kocsonyatála végzett, a harmadik Orbán Ilona Valentin-nap című kompozíciója lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában