Aláírásgyűjtés

2020.02.16. 14:54

Csökkentenék a kamionforgalmat Bajnán

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a bajnai lakosok, hogy csökkentsék a település fő útvonalán keresztülhaladó többtonnás kamionok számát.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A közelmúltban aláírásgyűjtés indult a településen azért, hogy csökkentsék a település fő útvonalán keresztülhajtó, 7,5 tonnánál nagyobb kamionok számát. Az önkormányzat a lakossági kezdeményezés élére állt.

– A rendőrséggel és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. képviselőjével közös megbeszélésen adtuk át a több száz aláírást tartalmazó íveket. A célunk, hogy csak azok a teherautók hajthassanak be a településre, melyek a menetlevél alapján fel- és lerakodási tevékenységet végeznek a védett útvonalon – mondta Pallagi Tibor.

A falujáért felelősséget vállaló polgármester a képviselő-testülettel együtt kezdeményezte a hathatós rendőri ellenőrzést is. A község vezetője leszögezte: nem szeretnék a gazdasági társaságokat ellehetetleníteni, de felháborítónak tartják, hogy sokan semmibe veszik a közlekedési szabályokat. A kamionok a 30 kilométer/órás sebességkorlátozó tábla ellenére jóval nagyobb sebességgel közlekednek, veszélyeztetve az iskolásokat és egészségügyi intézményeinkbe járó időseket. Az önkormányzat még a Sándor-Metternich-kastély átadása és a turisták érkezése előtt pontot tenne az ügy végére.

A Dorogi Rendőrkapitányság járőrei ezen a héten fokozott ellenőrzést tartanak Bajnán. Málnás Zsolt rendőr alezredestől megtudtuk, hogy három nap alatt huszonnégy jogsértő sofőrrel szemben intézkedtek a járőrök.

– A célunk nem a büntetés, hanem az, hogy érvényt szerezzünk a tábla jelzésének. A tízezer forintos bírság és a három büntetőpont is visszatartó erővel bír. Az intézkedés végén pedig visszafordítják a járművet, így a sofőr a védett területen kívül, a „jó úton” haladhat tovább – mondta.

Mint megtudtuk, az önkormányzat szükség esetén a személyiségi jogokat figyelembe véve fényképeket készített a kamionokról, melyek alapján a hatóságok ellen­őrizni tudják a járműveket. Pallagi Tibor megköszönte a Dorogi Rendőrkapitányság hatékony segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában