beruházás

2020.02.21. 13:13

350 millió forintból megújult és bővült a nyergesújfalui óvoda

Felújított, bölcsődével bővített gyermekparadicsomot adtak át egy nagyon jó hangulatú ünnepségen Duna-parti városunk Eternit városrészén.

Fenyvesi Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi Károly

Régen várt eseményt tartottak a Bóbita Óvoda és Bölcsőde telephelyén, az Óvoda utcában. Ünnepségen adhatták át az alaposan felújított, korszerűsített óvodát, illetve az épületben kialakított új bölcsődét. A megjelentek körében Mihelik Magdolna polgármester külön is köszöntötte Popovics Györgyöt, a megyei közgyűlés elnökét, Horváth Szeder Gábort, az Esztergomi Járási Hivatal vezetőjét és Farkas Ivánt, a felvidéki testvértelepülés, Muzs­la polgármesterét. A ünnepélyes eseményen az intézmény óvodásai is műsort adtak.

Örömteli esemény Nyergesújfalu életében az óvoda és bölcsőde átadása (Fotó: Fenyvesi Károly / 24 Óra)

A városvezető az ünnepi alkalom előzményeiről többek közt elmondta, más fejlesztésekkel együtt, a beruházás céljai között szerepelt az Eternit városrész vonzóbbá tétele a fiatalok számára. Önkormányzati 270 millió forintos saját forrásból és a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 80 millió forintnyi európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével alakult át az intézmény. A sikeres önkormányzati pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) egyik, A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével című felhívására adta be a város.

Popovics György többek közt arról szólt, hogy szűkebb hazánk a különböző országos objektív felmérések, illetve személyes élményeket tükröző vélemények alapján, tartósan az élvonalban van a magyarországi megyék között.

További részletek a 24 Óra február 21-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában