drágább kikapcsolódás

2020.01.13. 07:00

Strand- és fürdőbelépők árai változtak január elsejével

A Brigetio tíz százalékot emelt, amelyet a költségek emelkedése indokolt. A dorogi strand árainak változásáról a városi testület döntött.

F. M.

A cápát rendesen kifárasztják a Brigetioban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Nagy Tamás

Számos hazai fürdőben emelkedtek a belépőárak 2020-ban. Szűkebb hazánkban működő fürdők és strandok közül háromban változtak a belépti díjak a tavalyiakhoz képest január 1-jén.

A tavalyi árakon kapcsolódhatnak ki a látogatók a tatabányai Gyémánt Fürdőben, tudtuk meg Kugler Lászlótól, a fürdő ügyvezető igazgatójától. Az igazgató a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a Gyémántban másfél éve változatlan árakon jutnak a látogatók a szolgáltatásokhoz. Idén januárban sem emeltek a belépti díjakon, de az üzleti év további részében elképzelhető emelés.

A komáromi Brigetio Gyógyfürdő azonban emelte a belépőjegyek árait január 1-jével. A teljes árú belépő 10 százalékkal, a nyugdíjas és a diák belépők 9,3 százalékkal emelkedtek. Radics Török Tímeától, a Brigetio ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a cég működési célú kiadásainak emelkedése indokolta a nagymértékű áremelést.

– A bérleteket a tavalyi áron kínáljuk, és e téren számos lehetőség közül választhatnak vendégeink: 10 és/vagy 30 alkalmas, továbbá éves bérletek, valamint nyitva tartás előtti és szauna bérleteket is kínálunk. Reméljük, hogy a különböző bérletkonstrukcióinkkal a rendszeres sportra és relaxációra, valamint testmozgásra vonatkozó újévi fogadalmak megtartásához is segítséget tudunk nyújtani. Az idei év a tervezett akciós belépők mellett programokban is bővelkedik majd, így legközelebb január 11-én éjszakai fürdőzésre, január 18-án pedig a szaunázók napjára várjuk kedves vendégeinket –tette hozzá.

A tatai Fényes Fürdő a téli időszakban zárva van, a belépők árai sem változtak a tavalyihoz képest. Berczelly Attila, a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezetője elmondta, hogy az áremelés egyelőre nincs is napirenden, majd júniusban tér rá a kérdésre a fenntartó.

A komáromi WF Szabadidőpark is csak a nyári szezonban nyit majd, ennek ellenére már most tudják: emelnek az árakon. Varga Ritától, a strand ügyvezető helyettesétől megtudtuk, hogy a vezetőség 5 és 10 százalék közötti mértékben emeli a belépőjegyek árát.

– Az emelést főként a megemelkedett munkabérek indokolják. Emellett 2020-ban fejleszteni is szeretnénk – részletezte az okokat az ügyvezető helyettes.

A dorogi Nipl Stefánia Uszodában is magasabbak lettek a belépőjegyek árai a tavalyihoz képest. Az uszoda a dorogi önkormányzat fenntartásában működik, a belépődíjak a város 2019-es utolsó testületi ülésén hozott döntés alapján emelkedtek. A látogatók a tavalyihoz képest 6,3-8 százalékos drágulással számolhatnak a fürdőzők.

Az esztergomi élményfürdő, az Aquasziget vezetője, Tóth Gábor változatlan árakról tájékoztatta Kemma.hu-t. Mint elmondta, a belépődíjak árát kétévente változtatják, legutoljára 2019 januárjában 10 százalékkal emeltek árat.

A királyváros másik két strandjára, a Szent István Strandfürdőbe is a tavalyi árakon mehetnek úszni a látogatók, illetve a télen zárva tartó Palatinus-tó strandján sincs napirenden az áremelés, tudtuk meg a két strand ügyvezetőjétől, Heer Lajostól.

Az oroszlányi Csobbanó Uszodában sincs változás egyelőre a tavalyi díjakhoz képest. Utóbbi intézménytől azonban megtudtuk, hogy az árak változtatását mindig áprilisban veszi napirendre a fenntartó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában