adományok

2019.12.29. 17:47

Elismerték a Segítő Jóbarátokat Szegeden

A napokban több mint ezer gyermeknek tartott karácsonyi ünnepséget a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója és az Ágota Alapítvány Szegeden, a Szent Gellért Fórum Rendezvényközpontban. Dr. Kiss-Rigó László, Szeged-Csanád Egyházmegye püspöke, Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgatója és dr. Lengyel Györgyi miniszteri biztos elismerést adott át a Tatabányáról érkező Segítő Jóbarátoknak.

M. K.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója és az Ágota Alapítvány szegedi karácsonyi ünnepségén adták át az elismerést.

Forrás: Beküldött

Három alapító társa – dr. Dombi J. Péter, Honosi Mihály és Farkas Károly – nevében Honosiné Máhr Ágnes vette át az elismerést az elmúlt kilenc évben végzett önkéntes munkáért. Már hosszú ideje főszervezői Tatabányán, illetve megyénkben annak, hogy sok-sok támogatáshoz jussanak a gyerekek. Az évek során számos magánszemély és cég csatlakozott hozzájuk. Kiemelendő, hogy nem kampányszerűen gyűjtenek és adnak, folyamatos ez a tevékenység. Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is elkísérte Szegedre a Segítő Jóbarátokat.

Különbusz

Komárom-Esztergom megyéből különbusz is érkezett a szegedi ünnepségre. Az itteni, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő gyerekeket az utóbbiak közül többen is elkísérték. Szintén ott volt az ajándékosztásnál Barta László, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató megyei területi vezetője. A májusi gyereknap és a hónap elején rendezett Jótékonysági Gála után ez volt a harmadik olyan nagyobb alkalom, amikor ajándékokhoz jutottak a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában