elismerések

2019.11.28. 07:00

Három generáció pedagógusait köszöntötték Komáromban

Három nemzedék pedagógusait köszöntötték ünnepélyes keretek között szerda délután a városházán, ahol többek között gyémánt és rubindiplomát is kiosztottak.

Körtvélyfáy Dina

smart

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

– Több mint harmincöt éve hívta életre a város önkormányzata ezt a rendezvényt, amelyet azóta is minden esztendőben megtartunk – mondta el dr. Molnár Attila polgármester, aki külön üdvözölte Borhy László régészt, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorát, aki a brigetiói ásatások részese volt. Nem véletlen, hogy Komárom a jövőben egyetemi városként is funkciónál majd, hiszen a régészhallgatók gyakorlati képzését ide helyezik át.

A polgármester köszöntője után az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola és a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola diákjai adtak műsort. Később Borhy László kért szót, aki úgy fogalmazott, egy olyan intézmény nevében köszöntheti az itt megjelenteket, amely a pedagógusképzés teljes palettáját kínálja.

Hozzátette, ez az alkalom nagy ünnep a közösség életében, hiszen felidézhetik egymás sikereit és megköszönhetik azt a munkát, amelyet évtizedeken keresztül végeztek. A pályakezdőket emlékeztette hivatásuk fontosságára, hiszen rengeteg gyerek jövőjét alapozhatják meg az óvodában, iskolában végzett oktató, nevelő munkával. Később Hajnal Dóra önkormányzati képviselő, a Humán ügyek bizottságának elnöke tartott bensőséges hangú beszédet.

A rendezvény végén következett a színes diplomák átadása, amelyeket azok vehették át, akik legalább ötven éve szereztek diplomát és 25-30 esztendőt töltöttek a pályán. Az elismeréseket dr. Molnár Attila, Borhy László, Turi Bálint alpolgármester és Hajnal Dóra adták át. Aranydiplomát vehetett át Varga István Péterné, a Napsugár Óvoda, illetve Vida Józsefné, a Tóparti Óvoda nyugalmazott óvodapedagógusa.

Gyémántdiplomát adtak át Bagyura Józsefnének, a volt gyermekvárosi óvoda nyugalmazott pedagógusának és Horváth Attilánénak, a Jókai Mór Gimnázium nyugalmazott tanárának. Gyémántdiplomát kapott Buzáné Kiss Zsuzsanna is, aki ősszel tragikus hirtelenséggel elhunyt, így lánya, Pető Tamásné Zsuzsanna vette át az elismerést. Vasdiplomát lett Udvardi Lászlóné, a Petőfi Sándor Általános Iskola nyugalmazott pedagógusa. Hetven éve szerzett diplomát, így rubindiplomást kapott Prohászka Marcell, a – korábbi nevén – Széchenyi István Közgazdasági Szakközépiskola nyugalmazott tanára, címzetes igazgató.

Esküt tettek, elbúcsúztak

A pályakezdő pedagógusok az eseményen először ünnepélyes esküt tettek, amelynek szövegét dr. Molnár Attila olvasta előre. Ezt követően esküokmányaikat is átvehették. Hét fiatal kezdheti meg munkáját óvodákban és iskolákban: Auer Barbara, Csurgó Anikó Mária, Fekete Patrícia, Hajmási Kitti, Király Emese, Molnár Zsuzsanna és Németh Dániel. Sokaktól búcsúztak is, hiszen többen nyugdíjba vonultak: Juhászné Balogh Erika, Dancsné Gál Edit, Füri Imre, Füriné Nagy Edit, Gernerné Pável Erika, Mészáros Ilona Zsófia, Nyáriné Antal Erzsébet, Regensburgerné Horváth Ildikó, Sárközi Jánosné, Tordayné Pető Annamária és Varga Imre köszöntek el munkahelyüktől, hogy megkezdhessék jól megérdemelt pihenésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában