választás

2019.10.28. 07:23

Nyergesújfalun is megalakult az új képviselő-testület

Az új testület alakuló ülését korelnökként Fleith Péterné nyitotta. Janositz Ernőné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a voksolás eredményét.

F. K.

Az új testület alakuló ülését korelnökként Fleith Péterné nyitotta. Janositz Ernőné, a helyi választási bizottság elnöke ismertette a voksolás eredményét.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Fenyvesi K.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség–Kereszténydemokrata Néppárt jelöltjeként a tisztséget az előző választási ciklusban is betöltő Mihelik Magdolnának nem volt vetélytársa a polgármesteri székért. A régi-új városvezető 1767 szavazatot kapott.

A nyolc képviselő-testületi hely egyikét huszonketten szerették volna betölteni, közülük öten, Abronits Tamás, Kozma Attila, Németh András, Ridly István Attila és ­Fleith Péterné tagjai voltak a korábbi csapatnak. A legkevesebb támogató bejelölés 197 volt, a legtöbb voksot, egyedül ezer fölé jutva, Khéner Gyula (1232) kapta.

Független indulóként kapott bizalmat képviselő-testületi munkára: Fleith Péterné (808), Horváth Dániel (886), Kajtár Zsolt (782) és Lohner Ilona (858). A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség–Kereszténydemokrata Néppárt jelöltjeként lett testületi tag: Bodnár Mihály Ervin (743 szavazat), Khéner Gyula, Sütő Péter (758) és Szakmáry Barna (887).

Az ülésen a nyolc képviselő, majd a polgármester esküt tett arra, hogy feladatait Nyerges­újfalu fejlődésének előmozdítása érdekében, lelkiismeretesen teljesíti. Az új képviselő-testület első döntéseinek egyikeként egyhangú döntéssel alpolgármesternek választotta Sütő Pétert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában