avatás

2019.10.02. 20:13

Miniszter és világbajnok lövész is kipróbálta az új neszmélyi lőteret

Ünnepélyes keretek között átadták Neszmély külterületén hazánk legújabb lőterét. A rendezvényen jelen volt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, aki mesterlövész puskával és karabély elsütésével avatta fel a Duna Lőteret.

Krupánszki Máté

A honvédelmi miniszter adta le az első lövést a lőtéren

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Neszmély határában, 30 hektáros területen alakították ki hazánk legújabb lőterét, amely kivételes adottságainak köszönhetően minden magyar sportlövészeti versenyszám megrendezésére alkalmas. Az október 2-i avatóünnepségen részt vett dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, valamint a kivitelező Bullest Master Kft. részéről Mechler Zoltán ügyvezető.

Átvágták a szalagot a lőtéren (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

Az új katonai gyakorlótér civil kezdeményezésből, civil összefogásnak köszönhetően épülhetett meg. A beruházás ötlete csaknem hat évvel ezelőtt fogalmazódott meg. Ekkor az MH 25. Klapka György Lövészdandár sportklubja révén lehetőséget biztosított, hogy a sportlövészek használhassák a szomódi nagy lőteret. Így kezdett kialakulni egy olyan közösség, amely fejébe vette, hogy létrehoz egy kiemelkedő színvonalú, látogatható lőteret.

Dr. Benkő Tibor beszédében kiemelte: az új lőtér olyan igényeket elégít ki, amely nem csak a hivatásos szerveknek nyújt gyakorlási lehetőséget, de alkalmat kínál a civil emberek számára is a lövészet biztonságos és rendeltetésszerű megismerésére.

A szalagátvágást követően az első lövéseket a honvédelmi miniszter adta le egy mesterlövész puskával, amellyel a nagy távolság ellenére is telitalálatot szerzett a kihelyezett céltáblán.

A honvédelmi miniszter adta le az első lövést a lőtéren (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

 

Ezt követően Simonyi Ottó mesterlövész tartott bemutatót, aki pisztollyal, félautomata sportpuskával különböző pozíciókból adott le lövéseket, zöldségekre, agyaggalambokra, golflabdákra és céltáblákra. A rendezvény végén a vendégek élménylövészeten is részt vehettek, ahol megtapasztalhatták a fegyverhasználat élményét. A Duna Lőteret a Magyar Honvédség tagjai díjtalanul használhatják szolgálati igazolványuk felmutatásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában