segítség!

2019.10.06. 15:30

Héthónapos pici lánya várja haza a súlyos Crohn-beteg Laurát

Taubitz Laura februárban adott életet kislányának, most azonban az életéért küzd ő is és szerettei is. A Crohn-betegség miatt került szörnyű állapotba.

Kemma.hu

Taubnitz Laura februárban adott életet kislányának, most azonban az életéért küzd ő is és szerettei is. A chron-betegség miatt került szörnyű állapotba.

Forrás: Facebook

Egy ácsi édesanyának, Taubitz Laurának indítottak gyűjtést, miután kiderült, jelenleg itthon nem tudnak neki segíteni, így már csak abban reménykedhetnek a szerettei, hogy valamilyen külföldi, akár kísérleti kezelésbe beveszik őt. Ez viszont nagy anyagi megterhelést jelent és mihamarabb össze kell gyűjteniük az egyelőre ismeretlen nagyságrendű összeget, hogy ha valahonnan pozitív visszajelzést kapnak, a lehető leggyorsabban részt is vehessenek a kezelésben.

Szakács Lászlótól megtudtuk: Laura Crohn-beteg, 2006-ban diagnosztizálták, a kislánya 2019 februárjában született, a fiatalasszony állapota pedig azóta sokat romlott. Augusztusban kivették a vastagbelét, kétszer újra kellett éleszteni, jelenleg pedig nem tapasztalható nála semmilyen sebgyógyulás, ellenben a hasfala rendkívül elvékonyodott, a vékonybél, patkóbél számos helyen perforált. Laura súlya most nincs harminc kiló, az immunrendszere leállt. Lassan két hónapja a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának intenzív osztályán van és az akaraterejével próbál harcolni, de a szervezete nem tud. Egyelőre még szállítható.

Szerettei sem adják fel. Olyan intézményeket keresnek bárhol a világon, ahol lehetőséget látnak a gyógyításra. A cél többek között a vékonybél-transzplantáció, az immunrendszer erősítése, sebgyógyulás elősegítése.

– Jelenleg több kórházzal próbáljuk felvenni a kapcsolatot, University Hospitals Leuven (Belgium), Humanitas Research Hospital (Milánó), Hospital Charite (Berlin), és 6 izraeli kórház. Valamelyeknél már van előrelépés, de minden segítség jól jön, hogy hol lehet megmenteni illetve bármi, ami előremozdítja a lehetőségeket. Sajnos már most nincs időnk arra, hogy ha vállalják Laura műtétjét, akkor kezdjünk el gyűjtést szervezni. Azonnal hozzá kell kezdenünk, mert olyan költségek fognak felmerülni, melyet már a családunk képtelen lesz előteremteni, ehhez egy kisváros is kevés – írta László, hozzátéve, hogy ezen a héten szörnyű hírt kaptak: Budapesten már nem tudnak tovább segíteni, ám hétvégén nincs lehetőségük alapítványi vagy egyéb adománygyűjtő kezdeményezést elindítani.

Mindezek miatt Laura és férje, Molnár Tibor megtakarítási számlaszámát hozzák nyilvánosságra (IBAN HU4211773401-01544 345-00000000 Swift: OTPVHUHB) vagy 11773401-01544345 , bízva abban, hogy sikerül esélyt adni az édesanyának arra, hogy felnevelhesse pici lányát.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10213436043409456&set=a.1306328032225&type=3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában