jubileum

2019.09.28. 20:29

Születésnapjukat ünnepelték a sárberkiek

A Sárberki Általános Iskola az óvoda és bölcsőde idén ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját, amely apropóján izgalmas programok várták a gyerekeket.

Szabó Klaudia

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Születésnapi rendezvényt tartott a Sárberki Általános Iskola, hiszen az óvodával és a bölcsődével együtt idén érték el fennállásuk 40. évét. A Sárberki Napok keretén belül hirdették ki a Tatabánya múltja, jelene, jövője című rajzpályázat díjazottjait az iskolában, ahol összesen 15 tanuló kapott elismerést.

Az eseményen Schmidt Csaba polgármester is részt vett, aki elmondta, hogy segíteni kell a diákoknak felismerni, micsoda értékeink vannak a városunkban, Tatabányán, amire büszkék lehetünk. Fontos, hogy a gyerekek a múlttal tisztában legyenek és tudják azt, a bányászok összefogásából, hűségéből, kemény munkájukból, kitartásukból tudunk most építkezni a jövő vonatkozásában.

– A gyerekeknek kell megálmodniuk, milyen településen szeretnének élni, milyennek szeretnék látni az otthonukat, a saját lakásukat, házukat, valamint a várost. Végignézve a képeket nagyon nehéz dolga volt a zsűrinek – fogalmazott a polgármester.

Salló Győző, a városrész képviselője kiemelte, örülnek a jó időnek, hiszen már két éve nem tudták ilyen kellemes őszi napon megrendezni az eseményt. Hozzátette, a paprikáskrumpli-verseny nagyon vidám hangulatban zajlott, a cél az volt, hogy mindenki jól érezze magát. A szülők, a dadusok, az óvónénik, a tanárok és a nyugdíjas klub tagjai is beneveztek a versenyre.

Nagyon családias volt a hangulat, zömmel az apróságok szülei voltak jelen, de várták a környéken lakókat is, akiket a nagy üstökből megvendégelhettek a finomságokkal. Emellett születésnapi tortát is készítettek a jeles alkalomra. Szabó Klaudia

Programok

A születésnapi ünnepségen arcfestésre, lufihajtogatásra volt lehetőség. A résztvevők a Dallam Alapfokú Zeneiskola műsorát tekinthették meg, a KPVDSZ Senior táncklub bemutatóját és a Népház Show Formáció látványos előadását is. A résztvevőknek dzsúdó- és karate bemutatókat tartottak, később pedig a Kenderke Barátai Együttes adott fergeteges koncertet. Az esemény az esti órákban nosztalgia zenéléssel, utcabállal fejeződött be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában