beruházás

2019.09.14. 20:16

Megkezdődhet a katolikus gimnázium építése Tatabányán

A bontási munkálatok befejezte után átadták a kivitelező számára a Bányakórház területét, így megkezdődhet a katolikus gimnázium építése Tatabányán.

S. G.

A bontási munkálatok befejezte után átadták a kivitelező számára a Bányakórház területét, így megkezdődhet a katolikus gimnázium építése Tatabányán.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Átadták a volt Bányakórház területét a kivitelezőknek. A hónapokkal ezelőtt befejeződött bontási munkálatok után megkezdődhet a katolikus gimnázium építése Tatabányán.

Az örömteli esemény bejelentésére a kórház félköríves, romos főbejárata előtt került sor. Turzáné Papp Erika, a Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola igazgatója köszöntője után Dózsa István, a Székesfehérvári Egyházmegye vagyonkezelője elmondta: az egyháznak személyes elköteleződése, hogy a szeretetet továbbadja. Ennek két speciális területe az egészségügy és az oktatás. Ez az épület mindkettőhöz kötődik: a múlt a gyógyításról, a jövő pedig a tanításról szól. Kiemelte: reméli, hogy tizennégy hónap múlva megnyithatja kapuit a felújított katolikus gimnázium.

„Felújítjuk a születések házát” – fogalmazott Bencsik János országgyűlési képviselő. Hozzátette: a húsz év felettiek kétharmada ebben az épületben született. Nagy dolog, hogy a Modern Városok Programja keretében újjászülethet a romos épület.

Schmidt Csaba polgármester hozzátette: az épület a közösségeket szolgálta korábban is, és a jövőben is e nemes feladatnak tesz eleget.

Turzáné Papp Erika a tájékoztató végén elmondta: tíz hónappal ezelőtt kezdődtek meg a bontási munkálatok, most végre elindulhat az építkezés első üteme, amely eredményeként elkészül a főépület és szerkezetkész állapotba kerülhet a tornaterem is 2020. november közepéig. A következő ütem, azaz a tornaterem és a sportpályák megépítése, valamint a parkosítás további források előteremtése után valósulhat meg.

Huszonkét diák

Már huszonkettő tanulója van a tatabányai katolikus gimnáziumnak. Jelenleg a Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola központi, Botond vezér utcai telephelyén tanulnak a tizenéves diákok. Az igazgatónő elmondta: már az első tanévben ötvenketten választották a gimnáziumot, közülük vették fel az új iskola diákjait. Oroszlányból, Biatorbágyról is érkeztek tanulók, akik alig várják, hogy elkészüljön az új iskolájuk a régi Bányakórház helyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában