iskolakezdés

2019.08.28. 20:00

Megérkeztek a tankönyvek, hamarosan becsengetnek

Megérkeztek a tankönyvek a tatabányai Bárdos László Gimnáziumba is, ahol a könyvosztás szervezése már javában zajlik, hiszen nyakunkon az iskolakezdés.

Szabó Klaudia

Osztásra készen sorakoznak a tankönyvek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A Bárdos László Gimnáziumban jártunk, ahová a nemrégiben érkezett tankönyveket Kósik Mónika rendezte sorba. A könyvosztás felelőse megosztotta velünk, hogy összesen négy raklapnyi szállítmány érkezett az intézménybe, 5148 könyvvel.

− A rendelt példányok maradéktalanul megérkeztek, szerencsére nincs hiány belőlük. A könyveket első osztálytól egészen kilencedikig ingyen kapják a nebulók, tizediktől pedig a jogosultak normatív támogatás igénybevételével juthatnak hozzá térítésmentesen. A következő évtől már első osztálytól a tizenkettedik osztályig ingyen kapják majd meg a diákok − tette hozzá Kósik Mónika.

Osztásra készen sorakoznak a tankönyvek (Fotó: Zantleitner Ingrid / 24 Óra)

− Az első tanítási napon, szeptember másodikán, hétfőn kapják meg a tanulók az új és a könyvtári példányokat is, így két helyen zajlik majd a tankönyvosztás az épületen belül. Ez a tanárok segítségével történik meg, én a problémás helyzeteket kezelem, például ha nem rendelt meg valaki egy bizonyos példányt, valamint az új tanulók könyveit is én rendezem − hangsúlyozta Kósik Mónika. A könyveket típusonként pakolták le és tételesen vették át a postai dolgozók segítségével, majd leellenőrizték a tankönyvtípusokat egyenként, azt figyelve, miből mennyi érkezett.

Arról is érdeklődtünk, hogy mik a tapasztalatok az előző évekről, a tankönyvfelelős pedig elmondta, hogy a kiosztás általában gördülékenyen zajlik, inkább a visszavételekkel adódik többféle gond, vagyis azokkal a példányokkal, amiket ötödiktől a kilencedikig használnak, hiszen ezeket vissza kell adni, azonban sokan elveszítik, ilyenkor pedig pótolni kell a hiányzó darabokat.

Idén az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 25-e lesz, az első tanítási nap pedig november 4. A téli szünet december 20-án kezdődik és január 6-ig tart. A tavaszi szünet első napja április 9-e lesz, az utolsó pedig április 14. A tavaszi érettségik május 4-én kezdődnek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában