választás

2019.08.01. 18:29

Együttes erővel és külön is készülnek októberre Tatabányán

Az ellenzéki, közös polgármester-jelölt, Szücsné Posztovics Ilona bemutatása után Körtvélyfáy Menyhért (LMP) sajtótájékoztatóján közölte: „elutasítottuk a hatalom megszerzése érdekében folytatott elvtelen taktikázást”.

Sz. A.

Szücsné Posztovics Ilona

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Csütörtökön bemutatta közös tatabányai polgármesterjelöltjét a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Momentum Mozgalom, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd Magyarországért csütörtökön délelőtt A Vértes Agorájának emeletén, helyi és országos politikusok társaságában.

Mint elhangzott, nyolc hónap alatt öt lehetséges jelöltről egyeztettek, és végül Szücsné Posztovics Ilona személyét találták a legalkalmasabbnak. A gazdasági szakember helyi bányászcsaládból származik, évekig dolgozott a Vértes Volánnál vezetői beosztásokban, Tatabányán és Szőlősön is néptáncol. Többek között célja a tatabányaiak érdekképviselete, számos területen a gazdaságtól a városfejlesztésen át a pályázatokig.

Szücsné Posztovics Ilona (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

A jelenlévő szimpatizánsokat arra kérte, hogy adják tovább az összefogás és az indulása hírét. A sajtótájékoztatón az ellenzéki összefogásban részt vevő pártok helyi képviselői (Lusztig Péter – DK, Balogh Ferenc – Jobbik, Takács Péter -MSZP, Nyulasi Tamás – Momentum, Renczes Dávid – PM) és jelöltjük aláírta az őszi önkormányzati választásokra megfogalmazott „Választási Együttműködési Megállapodást”. A helyi képviselő-jelölteket a későbbiekben mutatják majd be.

A tájékoztató után néhány perccel kezdődött Körtvélyfáy Menyhért, a Lehet Más a Politika helyi önkormányzati képviselője sajtótájékoztatója az Agora előtt. Felidézte: az LMP-sek „konstruktívan közreműködtek, de elutasították a hatalom megszerzése érdekében folytatott elvtelen taktikázást”, és végül gyakorlatilag kirekesztették őket a tatabányai tárgyalásokból.

Körtvélyfáy Menyhért (Fotó: Dallos István / 24 Óra)

„Sajnáljuk, hogy nem sikerült kialakítani a helyi Fidesz leváltására legalkalmasabb formát, de a jelenlegi helyzetre való tekintettel tovább készülünk az önkormányzati választásokra, várjuk az együttműködésre kész civileket, egyesületeket, közösségeket” – fogalmazott. Hozzátette: az LMP is indít polgármester-jelöltet az őszi választáson, de végleges döntés még nincs a személyéről.

Mindez azt jelenti, hogy a Fidesz-KDNP színeiben induló, Schmidt Csaba polgármester neve mellett legalább három ellenzéki jelöltté is ott lesz a szavazólapon, hiszen nemrég a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Boda Bánk is bejelentette, hogy indul a városvezetői posztért ősszel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában